Di taja OLEH:

7/30/2010

Perginya Seorang Guru..

Al-fatihah...

Aku sedikit terkilan..sbb aku baru tahu hari ni.. sedangkan berita ni dah tersebar 2-3 hari da..

Sir Haji Ahmad Lela..telah kembali ke rahmatullah pada 26 Julai 2010...
arwah merupakan guru bahasa inggeris yang sangat best..dan arwah merupakan seorang guru yang sgt komited pada kerjaya arwah.. walaupon arwah hanya mengajar aku ketika aku di sekolah rendah..

segala tunjuk ajar arwah tetap terkesan didalam hati ini..
arwah juga merupakan salah seorang cikgu favourite aku...
hampir semua adik beradik aku belajar dengan arwah ketika di sekolah rendah..
arwah juga mengelani keluarga aku dengan sgt rapat..

Allah lebih menyayangi arwah...Semoga arwah tenang di sana..dan di tempat kan bersama2 org yang soleh..amin..

ada pesanan dari seorang guru yang merupakan rakan sekerja arwah..
cikgu azmi : Arwah seorg guru yg cukup komited,penyabar n penyayang.Dunia pendidikan amat mengenang jasanya.Kini beliau telah kemali kerahmatullah.Tiada apa yg beliau bawa kecuali amal jariah,ilmu yg bermanfaat dan doa anak2 yg solleh..Bab ilmu yg bermanfaat..sebagai tanda kasih sayang kita pd Sir Ahmad Lela..ribuan anak2 didik beliau dulu..doakanlah akan kesejahteraan roh arwah n gunakanlah ilmu yg arwah tinggalkan dgn sebaiknya.Itu shj caya yg boleh kita bantu arwah sebagai tanda kasih sayang kita pd arwah...Al-Fatihah

Al-fatihah 

7/29/2010

Satu~~11 & 01

heeeee..~~~~~~
salam kawan2 sume..ari nih aku nk story pasal no.11 & 01
sejak 2 menjak nih aku baru sedar yang no. 11 & 01 ni sgt bermakna dalam hubungan aku ngn die..
korang nak taw ke nape..?? hihi meh cni aku story serba ringkas yerrrr...tapi sume nyer mmg berkaitan aku dan die aje la..

hurrrmmm...
tarikh die melafazkan kate cintanya pada aku..11/04/2008 pada jam 11 malam... :)
tarikh die menghantar rombongan meminang die pada.. 01/08/2009 :)
tarikh kami bakal bertunang hari raya ke-2 pada 11/09/2010 :)
tarikh kami akan bersatu..pada hari raya haji 21/11/2010 :)

so kalau korang nampak 11 & 01 adalah no. yang bermakna dalam hubungan kami.. n aku sukakan nyer.. :))

7/28/2010

Perginya Seorang Sahabat

Tanggal 24 Julai 2010...jam 4 ptg aku dpt berita yang sgt sedih.. Abdul Hadi Mohamad Rozlan telah kembali ke Rahmatullah..

Al-Fatihah untuk arwah..

semoga arwah ditempatkan di kalangan org yang beriman.. dan semoga arwah tenang di sana..amin..

7/22/2010

Contest Mata Menawan

Salam all...
aku dpt tag dari myra sal contest mata menawan nih..
meh join...walopon mateku tidak menawan..yang penting..
aku tetap suke..kerana dari mata trun ke hati..
tanpa mata aku tidak lihat dunia ini...:)

So ini la gamba yang aku pertaruhkan...yippie..!!!



Syarat2 contest nih..sila la korang tgk kt page fatin comel nih..
tapi per yang penting kene la jadi follower die dulu okeh..
so..mai kite tag 2 orang yang mate sangat menawan...:)
nana

Niena_Shengal

7/21/2010

Luahan rase 3 sahabat..

Salam kawan2...hari nih di facebook si die jadi tmpat luahan rase kami bertiga..iaitu awek2 kawan si die yang merupakan housemate si die jugak...
awek2 tu adalah.... amyliana, myra n aku la..

kami meluahkan ketidakpuashatian kami kepada mereka bertiga yang merupakan housemate... wahhh kami rase sgt tidak puasati ngn boipren masing2..

sejak akhir2 ni kami bagaikan ditinggal-tinggalkan ajer.. perubahan melanda diri mereka...apakah sebabnyer..?? kami mmg xtaw..tapi kami ber-3 sgt la sedih..sebab kami tidak lagi merasa di peduli lagi.. dorang seperti endah xendah dgn kami..

aduhhh...sedih nya.. sob..sob..sob..

nota kaki terjatuh: amy n myra apa yang patot kite lakukan.sedey la mcm nih..hukhuk

Niena_Shengal

7/20/2010

Netbook HP 210


 Hanya sekadar gambar hiasan...

hi all...bebaru nih..de la my sis text inbox FB aku..ckp abg die de jual lappy..rege nye sgt la murah RM1100..hurrmm

n aku sgt la bekenan..huhu hajat di hati nak sangat la beli..harga pon murah..spec die pon sgt la ok...

Detail HP 210 - Processor: Intel(R) Atom(TM) Processor N455 (1.66GHz, 512KB L2) + Intel(R) Graphics Media
Ram: 1GB DDR3 System Memory (1 Dimm)
HDD: 160GB 7200RPM SATA Hard Drive
OS: Windows XP Home with Service Pack 3
10.1” Diagonal WSVGA LED Anti-glare Widescreen Display (1024 x 600)

ok la tu kn..untuk sebuah lappy yang dikenali sebagai netbook..ok da spec tu kaler plak itam mmg cun la..tapi malang nyer...duit xde..da puas aku mencari duit nk pinjam..tapi apekan daye..hurrmm

hajat di hati sbnarnye nk bagi present kt die..sempena bufday die dulu xbg apa2 pon..pastu de gak sempena die dah ader career baru..tapi hajat xkesampaian...
sorry sayunk...lenkali ayang carik lagi eh..tu pon kalo ader offer..kalo xde offer sowie..cannot la ye yunk..:D

so pade sesape yang berkenan...aku rase ader lagi stock nih..ley la kot hello2 aku..kira ok la untuk buat online fb n update blog.. :) wat iklan jap..

Niena_Shengal

Petua: mari jadikan amalan..untuk sehat ♥♥♥

** ditujukan kepada wanita² diluar sana :)

1.Terlalu lama berdiri - merosakkan tulang. Urat - urat sekitar kaki menjadi
kembang. Liang vagina sentiasa basah.

2. Terlalu lama duduk - merosakkan lipatan daging. Akan mudah dihinggapi
penyakit tua... Tubuh badan menjadi kendur.

3. Terlalu lama berjalan - merosakkan urat. Dalam pada itu haid akan menjadi
tidak teratur dan tidak menentu masanya.

4.. Terlalu lama melihat - merosakkan darah. Darah haid menjadi lebih kotor
dari kebiasaannya.

5. Terlalu banyak tidur - merosakkan tenaga. Menjadi pemalas. Jauh jodoh.
Selalu berangan-angan. Urat - urat disekitar rahim menjadi tidak kuat. Mudah
dijangkiti kemandulan.

6. Terlalu riang/gembira - merosakkan usus. Mudah dijangkiti keputihan pada
liang vagina.

7. Terlalu kerap marah - merosakkan hati. Cepat kelihatan tua.

8. Terlalu banyak berfikir - merosakkan limpa. Kulit muka cepat berkedut.
Haid tidak menentu & dalam waktu tidur kerap mengalami sentakan kaki atau
tangan. Kesihatan rahim sekitarnya mudah terjejas.

9. Terlalu banyak bersedih - merosakkan jantung.

10. Terlalu merana - merosakkan paru-paru..

11.. Terlalu takut - merosakkan ginjal. Apabila fungsi ginjal terjejas, boleh
mengakibatkan gejala kencing manis dan lemah jantung.

12. Terlalu kerap terkejut - merosakkan pundi hempedu. Gejala pening kepala
kerap dialami. Haid menjadi tidak menentu dan pendarahan yang terkadang
terlebih..

13. Terlalu banyak makan - merosakkan pencernaan. Mudah mengalami keletihan,
malas dan selalu mengantuk. Liang vagina kurang bersih (semakin banyak
'ragam' lauk/makanan yang dimakan, semakin terjejas kesihatan dan kebersihan
liang vagina)

14.. Terlalu banyak minum minuman berais - merosakkan otot & lambung. Badan
dan payudara menjadi lembik. Berat badan meningkat. Mudah diserang penyakit
& tidak kelihatan awet muda

15. Terlalu banyak masa lapang - merosakkan fikiran.. Kelapangan masa yang
terlalu banyak menimbulkan berbagai khayalan dan menimbulkan berbagai
penyakit jiwa, kecuali masa lapang diisi dgn aktiviti hidup yg positif ..

hurm xtaw la kesahihan dia.. just terbace n info ni ade btol nya jugk....=)

The bestest blog..??


Hai kawan2 lame xdpt award..so smlm mase bkk blog dpt la award ni dar budak kecik yg suke pakai baju kiki lala so..dengan rela ati aku wat la entry pasal award nih.. so mai la jawab beberape soalan yang agak mencabar jantung nih.. :D

--> anda MESTI bagi PUJIAN kt org yg bg award nih..
    kiki lala budak busuk..hihihi 
    die spain fan...
    die cute miut..
    yang penting die masih budak skolah yg masham..:p

--> bg award kt 10 blogger yg laen..
     ayok..!!! ramai nyerrrr..huhu
     Shamsidah
     Amyliana
     Amalina
     Sgerrard
     nadya
     Mat Deris
     ilyana
     Myra
     Eika
     Datuk K

--> Kene bgtaw 10 blogger tu..
     Sat lagi aku bgtaw naaa...

--> bagaimana blog anda digelar sebagai blog yg best and great?
    hurrmmm...ntah aku xrase pon blog aku ni best n great..aku rase bese ajer..
    sesape yg rase best tu tolong la jawab kn..tang mane yg best tu..hikhik :)


Niena_Shengal

7/15/2010

kebengongan....

huh..tensen jap aku ngn FB..tetiber jer xley nk login..xley nk search profile akuh..huhuhu alasan yang di beri oleh FB adalah..

Account unavaiable..huh..bencik btl..abis fb badge kt blog akuh nih...
tgk lorr..
huhuhu.... nape la fb aku yg jadi mangsa..wat la page org len..huhuhu ngok ngek btl..huhu cpt2 la btl kn ok.. :(

Nota kaki terjatuh: selang beberapa minit fb aku da ok da.hahaha :D
 

Niena_Shengal

Suram

Suasana dalam blog aku sekarang nih sangat suram..xada seri dengan citer2 yang besh..yang ada cume citer ati perasaan yg sedih.. sunyi..rindu..

tapi itu la hakikat perasaan aku sekarang nih..
aku sedih..sebab aku ditinggalkan keseorangan...die berada jauh nun di sane..
aku sunyi..sebab aku tak ada penghibur..cume die la penghibur hati aku dikala aku kesunyian...
aku rindu.. sebab die jauh di mataku...
aku rindu untuk tatap mata die..
aku rindu berjalan bersama dengan die..jalan berpinpin tangan..
aku rindu untuk salam tangan die yang kasar tu..
aku rindu untuk kucup tangan die yang busuk tu..
aku rindu..aku rindu segalanye tentang die..
aku rindu bau die..

Pulang la abg syg...i miss u so much...

Nota kaki terjatuh : Pada sesiapa yang rase da muak untuk membaca segala rintihan mahupon luahan hati ni..anda boleh la tutup jer blog nih..xpayah bukak2 da..sbb hanya di sini aku boleh luahkan perasaan aku..

Niena_Shengal

7/14/2010

Malam tadi..

Malam tadi adalah mlam yang paling x best.. aku kene marah teruk..aku nanges teruk..org kalau dok jauh2 mesti la biler call tu ckp syg rindu sume nih..aku x..aku marah2..pastu aku yg kene marah balik...mmg selalu mcm tu jugak..
tapi malam tadi.. paling teruk die marah aku.. aku mcm org giler...
aku rindu, terlalu rindu kt die..rindu sgt...tolong la fhm perasaan ni syg..

all my love only for you dear.. :'(

7/13/2010

..:: RINDU ::..

sgt rindu pada kamo..
tolong lah balik secepat yang mungkin..
xsanggup berjauhan lama2 macam nih....

terlalu rindu...

Pulang lah syg... :'(

7/12/2010

Sepi..

Kini ku sendirian sepi tanpa sesiapa menemani diri ini.............

7/09/2010

3 Hari jer lagi...

Tinggal 3 hari jer lagi..aku akan ditinggalkan keseorangan...
Sedih..!!!
hukhukhuk...
:(

7/08/2010

..:: Perjalanan ke Cameron Highlands ::..

Hai kawan² hari sabtu minggu lepas aku ke cameron highland dari kampung aku.. dan aku sgt happy sbb perjalanan hanya amik mase 1 jam jer dari kg aku untuk sampi cameron tu...mesti korg fikir kg aku dah dekat area² cameron kat tapah sane kan..haha..salah tu..

kampung aku di pahang..n op coz la cameron tu kt pahang kan.. so kampung aku dekat felda sungai koyan.. korg taw ke?? ok² korg kenal chef wan?? xpon anak die..serina redzuan tu..hurrmm kg dorg jugak la felda sungai koyan tu.. hihi..
aku xtaw sgt story tu dtg dari mane dorg wat kertas cadangan cakap nak buat jalan dari sungai koyan ke cameron aku igt main² sbb amik mase dekat 5 thn jugak nk siap jalan tu..dari aku skolah dulu..akhirnye siap jugak..walaupon belum siap sepenuhnya lagik tapi sudah boleh digunakan...

mama cakap jalan yang ktorg bakal lalu tu boleh tgk puncak banjaran titiwangsa..memula cam xcaye la..tapi da lalu..mmg yer pon..hihi walaupun jauh..puncak nye tapi ktorg nampak dengan jelas..ok lakan..hihi..

so, ktorg gerak ber5..hihi mama, kakak, aneep, aku n auni sikecik...ktrog naek kete kelisa je ok...bkn kete baru..tapi blh thn lame nyer..:).. ktorg gerak tepat jam 4 petang..n ktorg smapi tepat 5 ptg..so mmg xdi nafikan perjalanan mmg 1 jam.. so mari la kite cuci mate dengan keadaan jalan die.. :)




tu adalah antara yang dpt capture..jalan yg elok ade..yg xelok ader..hihi gamba yang 1st tu plak..tu tanah runtuh atas jalan so dorg buat lencongan..hihi cam scary jer kn..tapi mmg mencabar..ok la..jom la kite view gamba² cantek..:)




 










Dah² jom balik..sume penat auni jer xpenat..bior die bawak kete..hikhik... :)
itu la perjalanan kami pergi ke cameron..byk tmpt xdpt p tu..so tunggu kakak kuar alza baru..so ktorg akan naik ke cameron lagi..yeay..!!!

nota kaki terjatuh: sampi² umah trs p kedai mak andam setelkan barang² nk kawen nnt..huhu

Niena_Shengal

7/07/2010

..:: Perpisahan Yang Memedihkan ::..

salam kawan²..bertemu lagi kite pada hari yg mendung & hujan ni...sangat enak kalau dapat tido ni..:))

setelah aku bercuti selama seminggu untuk merehatkan fikiran dan juga setelkan apa² patut menjelang hari bahagia aku yang dah tak lama dah ni.. dan alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar....

tapi bkn la pasal hari bahagia yang akan aku citerkan ari nih..
TAPI..!! tentang perpisahan... perpisahan yang sangat memedihkan..yang memang aku tak pernah terfikir akan berlaku.. Perpisahan ni tak pernah dirancang..selama hampir 3 tahun.. aku dan die xpernah berpisah jauh atau pon paling lama pun seminggu jer aku dan die berjauhan..tapi kali ini.. ibarat sehari bagaikan seminggu, seminggu bagaikan sebulan...n sebulan ibarat setahun..

aku dan die akan di pisahkan dengan jarak yang jauh..dan aku xboleh jumpe die dengan kerap lagi..die akan berpindah untuk membina kerjaya baru die di sungai petani - kedah..huhu terlalu pedih untuk aku terima semua ini..begitu juga die..apa yang bakal jadi pada aku..sume tu bermain di fikiran die..die tau aku xboleh tanpa die.. his everything to me.. aku sedih.. :((

but thanks to kawan² yang bagi semangat kt aku.. walaupun kesedihan aku tetap ada..aku akan cuba untuk membiasakan diri..

        


Niena_Shengal

7/01/2010

What Wrong with me..!!!???

Salam kawan² sume..lame aku xupdate..ni pon aku amik kesempatan sekejap jer..ntah rase nk citer kt cni jer..

Pagi tadi mase breakfast ngn opismate aku.. de la sorg kakak nih..bertanya..nape ngn aku sejak akhir² macam ada masalah besar jer.. kate nye la..die ckp sangat ketare semangat aku dah down sgt....

Dalam diam² aku berbisik sendirian..nampak sgt ke aku bermasalah..hurrmm aku sendiri tak sedor yg aku down kenapa..aku pon rase semangat aku da pudar..dah xde semangat..makin hari makin pudar..

YA ALLAH apekah dugaan yang menimpa ke atas diri hamba-MU ini..
YA ALLAH Permudahkanlah segala urusan ku didunia ini... Amin..



Niena_Shengal

..::OuR JouRneY::..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers