Di taja OLEH:

12/31/2010

Loya-loya...pening-pening..Muntah...

huh...tu la yg aku hadapi skng..erk..hahaha
aper la korg nih...hadapi aper yg org sllu tny skng la...hiks :p

maksud tersirat jer tu..pada yg berterus terang siap tny..
ader baby da ke dalam perut tu..hahaha
aper la aku nk jawab..aku hanya mampu tersenyum :)
dan jawab belum ada rezeki lagi la...

xde pon rase2 loya pening2 sume tu..hihihi..
sampaikan mak ngn bapak mertua aku pon tny mende yg same..haha
cume mama jer maintain xtny ape2 hiks..

ala mama taw anak die akan bgtaw die dulu lau ape2 hal..hiks :p

hurrrmmm....
besok dah new year dah..hurrmm aper azam thn baru koarg sume erk??

azam aku??
hahaha mesti la bergiat n berusaha utk dpt baby...hihihi :p
ok la aku nk kuar..aper aku sstory pon aku xtaw..hahaha cau sin ci :)



Niena_Shengal

12/21/2010

Bekerja sambil bercuti di Pulau Pinang :)

Salam all :)

heeee...aku nk story pasal last week aku p outstation di Pulau Pinang sambil bercuti2 :)..
citer nyer banyakkk...hiks 

ok la..ktorg gerak dari opis tu kul 11 pagi (actually janji kul 10.. tapi byk palk mende last minit xsetel lagi so jadi la kul 11 lebih2..hiks).. 

So bermula perjalanan kami dalam van ini...

~yg naek van nih adalah aku, raje, kak nurul, ric, tini n krol n xlupe abg is(Pemandu ktorg)..tapi selepas berenti di stesen minyak Rawang.. 
meni dgn sebok nyer nk join ktorg naik van..hiks die jeles ~

Setelah lebih kurang 2 jam perjalanan ..ktorg benti dekat R n R Tapah utk berenti makan n solat..di sebabkan perjalanan kami masih jauh..kami solat jamak ajer :)

selepas selesai sumenye..ktorg sambung perjalanan lebih kurang kul 3 ktorg gerak..so dalam perjalanan tu..ktorg sume xpnh berenti bergelak ketawa....ader satu part lawak paling giler la..

Tajuk tu meni la yg start dulu.. BULU KAKI...hiks.. sampai dekat ric...

"Kawan aku de sorg yg bulu kaki die bley pusing2 punyer..mcm bulu kaki laki2"ric ckp
lalu kawan nyer berkata"isk ric ko citer sal aku ker aper nih..."
ric"erkkk...--- ko ke kwn aku yg de bulu kaki ley pusing2 tu..hahaha siyes dowh..aku lupe.ko ke kwn aku tu...hahahahaha"
dengan serenta satu van "Hahahahahahahaha" gelak terbahak2 tak henti2 lebih kurang seminit kot..sampai abg is pon nek bosan ngn ktorg..haha (sampai sekarang ni lawak tu masih terngiang2 la...haha)

ok2 jom sambung story..hiks :D

~Heeee..tu dia tersergam indah menara KOMTAR...~

Eh aku lupe nk ckp..ktorg g nih tarikh nyer 15-18 Disember 2010...
Ok2...sesampai jer ktorg di Penang tu ktorg cari berjaya hotel penang... di sebabkan kami sume xde la henpon yg boleh access to GPS..korang taw ker ktorg pakai per???
haaaa....betapa canggeh nyer ktorg.... ktorg gune laptop...hiks :D
lawak2...mase tu rase macam org giler dalam van tu...ktorg cari Hotel tu menggunakan Google Maps... hiks...hebat x kami??? hahahaha :)

ok2..ktorg da jumpe da hotel tu..so bermula la operasi memunnggah barang keluar dari van...heee 
kami menuggu lebih kurang sejam jugak la utk check-in ke hotel tu..

** siyes la aku ckp...service dari hotel nih sgt xbesh...aku mmg xsuke lansg..da la xlayan ktorg..
mcm aper jerkkk...sume org2 kt hotel tu sgt xbesh...huhu

okeh2...next gambar.....
~Ni merupakan kerja ktorg kat sane..bergambar..hahaha actually ktorg kene entertain client ktorg kene bg yg terbaek utk department ktorg~

Hari pertama ktorg bz giler..n ktorg xsempat lansg nk snap2 gambar..jadi biler hari ke-2 dtg..ktorg berusaha utk menghabiskan kodak..hahahaha :p




~ Ni adalah last day utk kerja kami..tpi ktorg stay lagi 1 ari kt sane...hiks :) sukep2..stay utk lepaskan lelah...~

Lagi syiok..ktorg tuka hotel yg lebih besh dari berjaya hotel penang tu...hahaha
hotel mane ktorg p..hiks :)

ni diaaaa... :)


~Cititel Hotel Penang :)~

Hotel ni punyer servis mmg besh la..dari berjaya yg hampeh tu...

** So utk org yg p Penang tu..aku syorkan uoll menginap di sini..regenye..xtaw plak aye..sbb aye dok free jer :)..

Korang nk tgk aper yg besh nyer kt sane... :)

~Bergambo di depan Cititel :)~
 ~Lagi depan Cititel...(all Gurl)~


~ Kami di Lobby Cititel :) (Yg comey2 jer..) ~

Korang tgk nih..besar x lobby nih :) heeee tu menunjukkan Cititel lagi besh :)

Ok jom jalan2 di Penang..hiks :)






    
~Makan2 boss belanja diatas usaha keras kami menjayakan program ni :) yeay...Ikan siakap bakar 3 ekor kami berlapan bedal...~

heeee...Jom layan plak gamabr kt bwh nih...jalan2 b4 balik :)




~Tamat suda kerja n percutian kami :)~

~Peace No War from us :)~

Lepas je jalan2 kt sekitar pulau pianag tu..ktorg p gerak beli jeruk2 plak..ramai yg kirim..jadi kene la beli..tapi aku...xde yg kirim pon :) jadi aku beli utk laki aku jer hiks :p

afta dat ktorg trs gerak pulang ke KL...heeeee

babai Penang... hope we will see again... :)

p/s: credit to datuk k ---->> blog & Fb
Niena_Shengal

12/17/2010

Out Station

Salam All.....
heeee....out station..yups..ni la kali petama aku kene keje luar dari KL n jauh dari husband aku..huhu
aku skng berada di pulau pinang...

wahhh dari hari rabu ari tu sampi la esok ptg baru gerak balik KL..hukhuk :(
MISS my Hubby so much :((

nak balikkkkkkkk!!!!!
penat la wat keje kt cnii...hukhuk
:((

Niena_Shengal

12/11/2010

Malam yang hangat..

huuu..tajuk xhengat kan..hiks :p
dikala ni..jam menunjukkan 4am...aku still xtido lagik..
menemani hubby wat kije..huhu

cian die kene wat keje..so aku tmn la.due date die sok..
so layan kan ajer la kan...dari tgu die siap yg tetibe mate aku terlelap ker..
bek aku update blog yang agak bersawang nih :)

eh lupe nk tanya korg sehat x..?? heee
Aku..alhamdulillah sehat jer...:)
 mcm ne ngan alam perkahwinan..??
heeee alhamdulillah..aku sukep :)
heee..dalam diam2 nk masuk 3 minggu da usia perkahwinan kami..
setakat nih aku bahagia..n aku berdoa semoga kebahagiaan aku nih
kekal sehingga ke akhir hayat :)
aminnnn.....

k la sbnr nyer xde ape pon nk story ok la...nk p sambung edit gambar..:)

Niena_Shengal

12/05/2010

:: SUngai Petani ::

Sesape yg tgk FB aku smlm so dorg taw la aku ke mane..heeee
smlm pertama kali aku n hubby p ke sungai petai sebagai suami isteri..hiks..sgt seronok seanjang perjalanan kami..
yang paling seronok hubby tunaikan hasrat aku makan Radix Fried Chiken :)
Tujuan ktorg ke sungai petani utk amik brg2 hubby aku yang die tgglkan dekat opis di sungai petani :)
so aku cume meneman jer..lepas jer amik barang2 tu ktorg trs p mkn RFC :)

waaahh aku sgt suke la sbb hasrat aku tercapai..:)
Lepas jer mkan RFC tu..heeee kami trs berangkat balik ke KL...kami buat kerja giler haha..12 jam perjalanan dalam kereta sahaja hiks :)

jom enjoy mkan RFC :)

Bukti pembelian hiks :P 

Nuget RFC~~ Roesties kot name nyer hiks :D (Sedap n berbez ngn nuget2 bese)

Sos cili RFC beza kan...comey jerk hiks :) 

ni adalah air radix cola...n rase die sgt berbeza ngan air cola die luar sana hiks :)

Saya sgt suke la...RFC 100% HALAL!! :)

JOM lepak RADIX hiks ....... 

Niena_Shengal

:: Hari Jumaat yang Xtaw nk Buat apa ::

Heeee...mungkin agak lewat aku update blog utk ari jumaat,,,tapi xkire..nk story jugak :)

ok la..ari jumaat ari tu.aku ngn en.Hubby xp keje...malas plak rase kan.. sekali xp keje jadi sgt bosan di rumah..
n ktorg amik keputsan tgk wayang...hiks :P

memula booking la..ader 4 temapt aku booking yer la tkt xsempat nk p kan..so aku booking..
1 dekat pavilion 2 dekat BTS n 1 dekat wangsawalk...
heee citer yg aku book tu citer ngankung..hiks n satu lagi dekat BTS tu citer aku tak bodoh..
n ktorg wat la kptsn tgk citer kt wangsawalk...actually time yg aku book tu pon..
xpon nk amik tiket tu xsempat so aku tgk la citer pukul 5.30 pm..ngankung jugak la..hiks

So kesimpulan citer tu tetap besh n lawak giler :D haha...
aku dok lam tu pecah perut da rase..hiks :p

motip citer tu more kepada buruk nyer main nombor..haha...
antu lam citer tu pon lawak...ktorg dok lam wayang tu sampai abis credit la..sbb mase tgh credit tu ade selit2 part lawak lagik..hahaha (pesanan tuk org yg p tgk tu..tgk sampai abes k :p)

lepas jer abes tgk wyg tu..aku ngn En. Hubby p lepak makan char kue teow kt malis corner kt danau kota..hiks layan..igt nk p kt bunga raya tapi xbkk lagi mase aku p tu..so p la kt danau jer..

Lepas jer siap mkn..ktorg xtaw nk buat ape da..aku ckp la kt hubby.. lau balik comfirm jem. Jom la layan snuker plak..wahahaha...

En hubby pantang di offer lau men snuker..n secepat mungkin die call Mr Naqi (Boipren Myra) n adik kesayanagn dorg2 sume syam..hahaha

so layan la dorg snuker tu sampai kul 10 mlm aku dok menengok jer dorg men..so dgn secare sengaje aku snap gambr dorg..jom tgk aper dorg lakukan.hiks :D


Encik Hubby yg sgt perasan segak..~~~


Ni la adik dorg2 sume..~~SYAM


Ni plak en hubby ngah sedia nk shoot bola tu...haha MR Naqi tgk jer la yer hiks :p

n abes jer men snuker tu..kami lepak di Al-Azmi plak..sbb kawan en hubby dari rawang dtg nk lepak mkn same2..tapi aku ngn hubby da kenyang so kami minum jer la hihi :D

n kesimpulan nyer ktorg ballik dalam kul 12...baru la sampi ke rumah di cheras yg jauh tu..huhu ok tu la citer ari jumaat aku..hiks :D

Niena_Shengal

12/01/2010

:: Kehidupan rumah tangga ::

Alhamdulillah syukur...ari nih da ari yg ke-11 aku jadi seorang isteri kepada Muhammad Amran :)

Aku bahagia sgt2..segalanyer berjalan dgnn lancar buat masa sekrang..insyaallah aku berdoa smoga kehiidupan aku akan bahagia terus hingga akhir hayat...aminn :)




Niena_Shengal

..::OuR JouRneY::..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers