Di taja OLEH:

5/27/2011

:: Febret photo of my beshfrenz ::

Hi korang..ahaha lagik sekali aku GAGAL merealisasikan impian aku dalam cabaran ini..haha
aduii..mmg FAILED la mcm nih kan..hurrmm nk buat mcm ne.
aku cuba jugak sekuarang2nyer :)

ok jom tgk DAY 4.. 
Task :: Febret pict my besh prenz.. :)

Kalo ikutkan secara realiti nyer aku nih ramai sgt besh prenz..n aku jugak byk gambar yg kawan2 aku uplod yg aku sgt suke... jadi aku nk masuk kn gambar2 yg aku sukep..yeay.. :)


ni rakan sekerja ku.. yg merangkap kawan2 baek aku juga..yeay..!! :)
hasil kerja Datuk k :)


Ni kawan2 kolej aku..heee yg juga merangkap beshpren aku juga...
hasil kerja ina :)


hahaha dan ini my hubby..akekeke ade kene mengena x?? ahahah :p
hasil kerja aku..yeay :)

Niena_Shengal

5/23/2011

::Perfect first date::

Salam... ai korang sumeeeee... huhu aku rase² la aku dah ter "MISS" 2 entry kan..hihi..
DAY 3 n Day 4...huh aku GAGAL..mencikkkkkk!!!!!!!!!! xper la.. aku tetap akan ikut step ok..
So jadi nyer ari nih aku akan buat 3 entry sekali gus..agak2 berjaya x?? hahaha

okeh2 xmo buang masa... nih ada la entry utk DAY 3---- >> idea utk perfect 1st date...heee :)

aku sbnrnyer xde idea..sbbnyer aku adalh seorg yg sgt sempoi..
kalau korang nak taw 1st date aku ngn hubby aku dulu pon sempoi..xde ape nk di cover²..
n ktorg sgt bersikap keterbukaan.. hihi tapi kalau nk jugak..
okeh kt cni aku try the best utk bg korg idea la..kot2 korang btl2 perlukan idea utk 1st date korg kan..heee
jom layan beberape perkara yang korng perlu amik berat... :)


GIRL..!!!

1: okeh 1st skali.. korang mesti la tgk keterampilan korang..makne nyer dari segi korang berpakaian n make up korang la.. jgn terlalu keterlaluan n jgn terlalu selekeh... JUST SIMPLE and NICE.... ♥♥ (Sebab lelaki suka Gurl yang simple n die taw this gurl pandai berjimat cermat)

2: yg ke-2 adalah korng punye lagak.. heee sllu nyer kalau gurl nih keluar utk 1st date mesti nk BOY yg BELANJA kan... :p.. aku rase korg ptt ubah yang nih..Make ur self rase selesa utk belanja lelaki dulu..tapi kalau that boy da berdegil sgt n nk sgt tunjuk dorg tu lelaki sejati...finee biar jer la dorg byr.. selamat la duit korg jgk kan...heee :)

3: ha yang ke-3 nih paling penting..jgn skali² korang mangade nk jadi kan diri korang gedik okeh.. yerp betul ramai lelaki suke girl yg gedik..tapi gedik bkn la langkah yg elok utk mereka pilih anda untuk jadi calon isteri mereka..huhuhu (I know becoz da pnh buat dolu2..huhu)..kalau korang nk gedik tgu biar btl2 korang punye relationship tu jadi baru boleh..tu pon jgn lebey2..kang nyampah plak boy kt girl..heee :p

4: ok bile makan plak..kebanyakan girl suke cover bile makan kan..ala bese la 1st date kan.. meh cini meh..aku nk ckp..xpayah la cover sgt..just cukup la..mkn dgn kesopanan yang kite ade..xperlu terlalu cover..tkt2 nnt kite terlupa nk cover..da kantoi yg kite sbnr nyer mkn nasi sampai 2 pinggan..hihihi :p

5: ok yg last idea utk girl...  last ni taw.. pendek n padat JUST BE YOURSELF..

BOY...!! 

1: Same jer mcm girl.. jage keterampilan.. xpayah nk tunjuk awak tu smart sgt..n xpayah tunjuk awak tu selekh sgt.. kalau btl2 nk jumpe awek tu nk buat kawan btl... just be SIMPLE n NICE :) 

2: Lagak u oll tu... kalau girl nk blanje u oll bg jer la..xyah la baik sgt..skali skale bg la can awek plak blnje u oll kan..tapi sgt biler da stat blanje skali..trs2 u oll buli dorg.. haaa mmg larik la awek tu... :p

3: hah...kalo girl aku ckp jgn GEDIK kan..utk boy nih..aku hope korang jgn la tunjuk korang tu GANAS sgt.. :) takut awekk tu larik nnt..hihihi

4: ok last yer..aku xde idea sgt utk boy nih..hihihi :) same ngn girl la jugak. pendek n padat.. JUST BE YOURSELF :)

heeeee...so sampai sini suda untuk DAY 4..hahaha :)

Niena_Shengal

5/20/2011

:: 3 Idiots ::

As-Salam kawan² heeee... DAY 2- my febret movie... hiks..
seperti yang di janjilan aku update utk hari ke-2..waaahhh cabaran nih  membuat aku aku berpk panjang utk masukkan movie aper...

Sebabnyer aku terlalu banyak movie yang aku suke..
setelah berpk sejenak...pusing kiri pusing kanan... sambil layan lagu POKOK tu... :)

AHAAAA...!!!!! 3 IDIOTS...
korng penah tgk story nih.. ?? heeee jom layan trailer die dulu..one of my febret movie.. :) jom layannnn..!!!!! :p


haaaa...ok da tgk..?? heee aku xreti nk buat sinopsis.. so aku pendekkan jer la trs..citer nih adalah citer industan yg sgt besh...:) n boleh membuatkan aku tergelak sorang² n gelak banyak kali... hihi biarpon da tgk byk kali..tetap terasa nk gelak guling² hihihi sgt seronok...hahaha

jadi kepada sesiapa yang belom tgk lagi aku syorkan u oll beli cd xpon donlod la.. sbb citer nih sgt syioookkkkk  :))))

heeeee....sekian utk hari ke-2..hiks :p


Niena_Shengal

5/19/2011

Pokok - MUH feat Hazama

Hi kawan² seperti yang di janjikan... ni merupakan 1st entry utk menyahut cabaran 30 days challenge...

haaa...so tuk DAY 1 nih..aku nk kene bg taw febret song aku... hurrrmmm agak2 korang lagu aper yer skng nih yg menjadi febret aku....hihihi

Op coz aku yg aku tgh giler2kan skng... 
sgt syiok layan lagu nih..tapi malang nyer..nk donlod xdpt lagi.. da seminggu aku try carik tapi xberjaya...
yg ader pon you tube yg byk org edit2 jer..so aku da jumpe yg ok sket.. jom la layan...pastu jom kite nyanyi ramai² akeke :)


nk clear kt youtube... korang klik la taju lagu tu yer :)

So aper lagi jom nyanyi ramai2..hiks..
semoga terhibur yer kawan² :)

Niena_Shengal

5/18/2011

30 Day Challenge!!!


Baru terjumpe mende alah nih...agak2 mampu x aku membuatnyer..hihihi JOM sahut cabaran!!! akekeke sok aku start eh :)... jom tgk list²nyer...~~~~





Day 1 - Your favorite song ------------>>>>>> DONE!!
Day 2 - Your favorite movie ---------- >>>>>>>>>>> DONE!!!
Day 3 - Your idea of the perfect first date------->>> DONE!!
Day 4 - Your favorite photo of your best friend ------->>> DONE!!
Day 5 - What makes you different from everyone else?
Day 6 - A song to match your mood
Day 7 - A photo of an animal you'd love to keep as a pet
Day 8 - Your dream wedding
Day 9 - A photo of the item you last purchased
Day 10 - A photo of your favorite place to eat
Day 11 - A photo of your favorite memory
Day 12 - Your current relationship, if single discuss how single life is
Day 13 - A photo of your favorite band or artist
Day 14 - A TV show you're currently addicted to
Day 15 - Something you don't leave the house without
Day 16 - Short term goals for this month and why
Day 17 - How you hope your future will be like
Day 18 - 5 things that irritate ME about opposite/same sex
Day 19 - A photo of something you want to do before you die
Day 20 - The meaning behind your blog name
Day 21 - A photo of something that makes you happy
Day 22 - A letter to someone who has hurt you recently
Day 23 - 15 facts about you
Day 24 - A photo of something that means a lot to you
Day 25 - Who are you?
Day 26 - A photo of somewhere you want to go
Day 27 - What kind of person attracts you?
Day 28 - In this past month, what have you learned?
Day 29 - Something you could never tired of doing
Day 30 - A photo of yourself today + 3 good things that have happened in the past 30 days





Gud luck to my self :)

Niena_Shengal

♥♥ 24weeks ♥♥

For all my pren..hehe sila la tatap gambo ni... da 24 minggu suda (6bulan) heeee...
Perasaan aku xterkata dah skng...just nk share ngn kawan :)

Doakan segalanya selamat yer kawan²...
Maceh kerana meyokong aku dari belakang :)


Niena_Shengal

..::OuR JouRneY::..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers