Di taja OLEH:

8/28/2012

..:: Happy Birthday ASH HAIKAL ::..

Salam kawan2.. hee patot wat entry nih dulu.. terlepas sikit jer..hahaha

ok nk wish kt anak bujang mama..

HAPPY BIRTHDAY..
SWEET 1st YEARS OLD...

MAMA & PAPA SAYANG HAIKAL KETAT-KETAT..




..:: serabut kepale ::..

Salam all... 
tajuk pun da serabut kn..ape tah nk di olahkn keserabutan kepale nih..al makum la..
raya2 nih..duit mcm bakal melayang jer..hahaha
ok2 
mcm nih.. 8 hb 9 ni bersamaan hari sabtu aku nk wat sikit majlis ari jadi tuk Ash Haikal..
almaklum la..baru masuk setahun.. hehee..
di sbbkn masih lagi dlm bulan syawal..maka nye buat la jgk open house..tp utk selected jer la..huhu
terpaksa.. sbb bajet. lau x mmg nk open utk SEMUA ORANG da..huhu
sorry yer kawan2 blogger sume..

haaaa yang membuatkn aku serabut nyer adalah.. aku prepair ape2 pon lagi..hurmm
serabut..serabut..serabut..

ok kawan2 ade yg boley bg idea x?? menu apa selain nasi ayam..
agak2 be bajet eh..hihi
ape aku nk bg utk door gift ek??. heee

harap kawan2 sume dpt membantu.. :)

8/14/2012

..:: Raya..!! Raya..!! Raya..!! ::..

salam...............

heeeeee...kalo da kemaruk nk raya tu gitu la jadi nyer.. entry 2 3 ari nih pun asik pk nk raya jer..kuikuikui
saje nk bgtau ari ni last day keje.. huhu

nk bgtau jugak..esok aku nk balik kg da..!!!!
yeay!!! 
hiks..!!

ops..!! 

hahahhahahaha

dengan ini secaer rasmi nye aku nk gtaw aku akan cuti update blog selame seminggu..hihihi

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR & BATIN
♥♥♥


8/13/2012

Senarai diskaun Tol di lebuhraya terpilih sempena RAYA!!

Salam...
kt gambar bawah nih merupakan senarai lebuhraya² yg terpilih yg akan di beri diskaun sempena raya nnt..
sila la tgk.. bape % n biler tarikh² nyer.. heee


hurrmm... di sebab kn aku balik awal..xdpt menikmati diskaun² nih.. balik KL nnt pon xdpt jugakkk..
huwaaaaaaa... 
so kepada kawan² rase nk rase diskaun nih..boleh la balik pada tarikh² yg di beri...
n nikmati juga jem di jalanraya itu..heee (jangan lupe sediakn roti berbungkus² taw!!) :p

8/10/2012

Resepi: Rendang Hitam Daging

Salam olls..!!
pejam celik..pejam celik ari nih da masuk ari ke 21 ramadhan da kn..
alhamdullillah kite sume di beri kesihatan untuk menjalani ibadah puasa pada thn nih dgn sempurna Insyaallah..

so dekat² nk raya nih mesti terpk nk buat ape utk pg raya kn..
haaaa.. aku nk share resepi nih..
RENDANG HITAM DAGING

haaaa... nape itam yer name nyer..hihi sbb rendang nih pakai kicap..
actually aku suke sgt rendang nih.. sbb kak ipar aku tiap kali raye mesti akan masak rendang nih..
so da jd fevret da..tp raye thn nih xtaw la dpt ke x..sbb thn nih sume raye uma mak metua..
aku nk buat..hihihi insyaallah kalo ade kerajinan nnt..hihi

ok la jom tgk bahan² utk buat rendang nih...

Bahan²:

1. 1 1/2 kg daging
2. 600g bawang kecil - dihiris dan goreng
3. 1 labu bawang putih - hiris dan goreng
4. 30 biji cili kering - digoreng
5. 2 biji bunga lawang
6. 1 batang kayu manis
7. 1 sudu jintan manis - disangan
8. 1 sudu jintan putih - sangan
9. 3 biji buah pelaga
10. 1 1/2 inci halia
11. Kerisik
12. Kicap Manis
13. Garam & gula
14. Minyak
15. kismis - utk hiasan n bg lg manis :)

Cara2:
1. Rebus daging sehingga empuk
2. Tumbuk/kisar bawang yang telah digoreng bersama cili goreng, jintan manis dan jintan putih.
3. Perap daging bersama bahan kisar, garam, gula dan kicap selama sekurang2nya 1 jam. (sekucup rase)
4. Tumis halia yang telah ditumbuk bersama kulit kayu manis, bunga lawang dan buah pelaga.
5. Masukkan daging dan kerisik. Campurkan sedikit air rebusan daging agar sedikit berkuah.
6. Setelah sebati dan cukup rasanya, boleh lah di masukkan kismis td..gaul² dan SIAP!! :)
Nota: Tidak perlu memasak dengan lama memandangkan daging dan bahan perap telah sedia masak.


so ini la hasil nyer..
ehsan dari incik google..!! :)

Selamat mencuba kawan²..sebab di makan bersama lemang..xpon ketupat.. mkn ngn nasik pon ok..hihi
daaaaaa =)

8/08/2012

Jom Masuk Bloglist OGOS Santai Leeza

Jom join segmen bloglist...
hehehe
simple jer...korang klik banner kt bawah nih pastu join la..xde syarat yg ssh pon :)
jom klik..


Tarikh tutup 11:59 pm pada 14/08/2012

..:: bila tak ada kerja kt opis ::..

Biler xde keje...
aku jadi bosan yg teramat² sgt..masuk ari nih da dekat sebulan xde 1 keje pon yg dtg..
jadi keje aku hanya la...
ber MUKA BUKU..!!
Ber bloging!!
ber Blog Walking!!
bermain GAME muka buku!!
hah segala ber la sepanjang 3 minggu nih..

bapak bosan!!!!!!!!
huh...


..:: MooD: Raya Kembali!! ::..

As Salam, hai kawan² sume..!!
pejam celik pejam celik.. kite da 2 minggu lebih kite sume berpose kan...
dan kurang dari 2 minggu jer lg kite sume nk RAYA!!! yeay!!!

hihi..
Insyallah tahun nih aku akan beraya di KELANTAN ok..
buat pertama kali nye aku akan beraya di umah mertua aku..hihi
exited pun ade..

Ni jugak boley di katekn secara rasmi nye aku beraya buat kali pertama ngn incik hubby & incik Ash Haikal.. hihi
kalo ikut kn last year adalah kali pertama raya ngn dorg jugak..tapi xdikira..
sbb nyer last year feel nk dpt incik Ash Haikal lebih byk dari raya..!! hahaha
n lagi pon last year raya kt spital.. makan rendang di ari ke-3 selepas bersalin..hahaha
akan ku igt sampai bebiler kenagan itu..hihi 

ok jom update sket pasal raya utk thn nih.. 
tema tahun ni color maroon.. haaa.. u olls kaler ape..?? (ganti yg thn lps nye)
kuih raye dah ade 2 jenis... hihi tgu next week tmabh 1 lg balang.. hihi korang bape jenis kuaih ade..??
aku sume buat pakai duit sendiri jer..hihi :)

bape pasang baju raye...hurmm raya nih aku buat sepasang jer..xyah byk²
baju kurung bertimbun.. hahaha

hurrmm ape lagi yer..heee xtaw da.. ok la jom tgk pict raye thn lps..yg xbape nk raye..hihi

 ni la raye di spital.. hihi aku nk family kakak aku
see da botak man.. incik hubby ngn baju raye thn lps..
n akan di carry forward thn nih..hihi :)

yg sebelah kiri tu family abg ipar aku..
kebtln dorg raye kt kajang jadi boley la tmn aku.. xmo aku sedeh..hihi :)

ok tu jer la untuk ari nih..
so korang nyer planning mcm ner plak?? :)

8/03/2012

' SEGMEN : Tambah Follower Blog Sampai 1000+ '

Jom join Segmen plk..



ok follower aku cume ade 76 jer..

so sesape nk join bley la klik kt header izzah kt atas tu..yer 
anda akan direct trs ke entry segmen.. :)

ok aku nk tag:

ok gud luck utk sume...
harap² bertambah la follower kite sume yerp :)

August 2012 Blog Giveaway

Salam all..
aku dok BW td..
so ter nampak kt blog nana die join GA..hihi tetibe rase nk join..
atas sebab... kad² utk GA ni sgt creative..hihi boley la tempah untuk anniversary nnt ker..
mesti sweet.. :)
ok la kawan² jom join.. 
boley la klik gambar di bwah.. :)


..::OuR JouRneY::..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers