Di taja OLEH:

10/18/2012

Status Minyak Yu Yi..

hye sume...

ok maybe kes nih da lame.. n ramai yg da tau..tapi ramai jugak belum tau..
ok kes nyer disini...


so..ramai la yg update kt FB bertanya termasuk la aku..
Actually aku xgune pon minyak yu yi nih..
sbb Haikal xsesuai ngn minyak nih..
haikal cume ok dgn vicks..!!

Since kakak aku pengguna tegar minyak nih...
jadi aku jadi la insan perihatin.. :)
utk bertanya dgn rakan2 di FB jugak..so

ada kawan aku suda bertanya direct to JAKIM.. 
n jawapan nyer seperti dalam gambar di bawah... :)

ok so... 

** PRODUK TERSEBUT TIADA PENGESAHAN HALAL TETAPI TIADA BUKTI TERHADAP DAKWAAN IANYA MENGANDUNGI BAHAN YANG HARAM**

So..di harap kn penjelasan ini dpt membuat kn anda sebagai pengguna2 tegar minyak yu yi tau maksud nyer..

Ianya TIDAK SALAH UTK PAKAI KALAU ANDA YAKIN...

KALAU WAS² LEBIH BAIK ELAKKAN SAJA... 

senang.. :)


nota di kaki -->> boleh juga jadi panduan utk ibu2 yg bakal menimang cahaya mata pertama.. :)

15 comments:

~AmyLiana86~ said...

amy suka sapu kat anak2 buah amy.yakin xpe..hii

cikji said...

minyak yuyi bau pun best,cikji pun suka.yup betul.jnji kita yakin

Nn said...

sy pun pernah pakai. dan skrg rse mcm was2 plk. ish...

♥♥ Mama Ash ♥♥ said...

amy n cikji... ha'ah kn yakin xper...

so nn..was² kn.. so better elakkan la yer :)

Amalina Ali said...

thanks for sharing dear. aku jarang guna minyak yu yi. aku pengguna tegar minyak cap kapak. HIHI

~suHaNa~ said...

i like..haha

miz ruha said...

suka sapu minyak yu yee...
baunya best... :)

Iecka Zul said...

minta share info ini.. thanks

♥♥ Mama Ash ♥♥ said...

ok iecka zul :)

Anonymous said...

Alhamdulillah. Pakai sekali je. Tu pun 2-3 tahun lepas sbb minyak bebiku habis. 2-3 hari jugak la pening kepala pasal isu ni. Tq ya kawan2..

♥♥ Mama Ash ♥♥ said...

Anon...heee tu la alhamdulillah..saye mmg xguna sbb panas sgt dkt baby..lagi panas kot minyak yuyi nih dari vikcs..huhu

Muhammad Hafiz said...

TIADA BUKTI TERHADAP DAKWAAN IANYA MENGANDUNGI BAHAN YANG HARAM

TETAPI,

TIADA BUKTI JUGA IANYA HALAL.

p/s: yakin x semestinya jadi halal. jika sudah jadi isu, eloklah ditinggalkan supaya kita dengan tidak sengaja menambah dosa tanpa kita ketahui...

Aimar Amir said...

i ada terbaca kat cari.my dan pihak minyak yu yee ada tnjuk sijil dan bukti yang minyak yu yee xada minyak khinzir. you all boleh refer link ni.i amik kat website cari.my.
http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=717592 http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=695487&page=2&extra=#pid52401581

Ernie Juliana said...

Alhmdulilah

Ernie Juliana said...

Alhmdulilah

..::OuR JouRneY::..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers