Di taja OLEH:

12/22/2009

Berjauhan...


Assalamualikum semua blogger...

berjauhan...hurrrmm.. itu la yg harus aku kate kan sekarang nih..aku berjauhan dengan semua.. huhu akhir tahun nih aku agak sibuk.. seibuk bekerja dan ber'workshop huhu..jadi aku sgt sibuk..

aku juga terpakse berjauhan dengan yg tersayang sbb aku akan ber cuti selame 2 minggu..waahhh... hebat dahh.. kuikuikui

start jumaat ni until new year i'll come back.. aku nk p hiliday ngn family akuh..wahahahaha..beshhhhhhhhhhh...

so kepade semua..n tersayang.. kite jumpe lepas new year la k...lps jer new year aku akan update macam2 citer okeh...hikhikhik...

so dengan ini..aku ishtiharkan blog aku akan sunyi untuk jangka masa yang agak lama..huhu..ok guys..c all of u next 2 weeks okeh..

Happy new year to all...


12/07/2009

Ros Diana Rabuan..

Tanggal 6 Disember 2009 jam 9 pagi... Seorang gadis bernama Ros Diana Rabuan.. Telah selamat di Ijab kabul kan, dengan pasangan beliau iaitu Mohd Azzikr..

Tapi malang nyer aku xde gamba nikah nyer..hihi..

Okeh2 sebelum aku update gambo beliau bersama suami, aku nak cerita serba sedikit pasal die nih.

Yang sebenarnya Ros Diana (Yana) ni merupa kan best friend aku mase kt kolej ari tu sampi la skng nih.

Yang sebenar nya ssh nak caye kawan aku sorg ni da pon kawen.. sbb tahap kesengalan die mengalahkan aku..jadi mmg ssh sgt..

Tapi da name pon jodoh bkn kite yang tentukan..biler dah sampai mase nyer.. kawen la yer..hikhik

ok la aku xreti nk citer aper da..korang enjoy jer la tgk gambo2 ni yer...hikhik


..:: Ini LA pengaNtin nyer..bersame KawaN2 yg Sengal ::..

..:: YanA BagAi KAn SeoRAng PutERi KoT::..


..:: Of CoZ la AKu ::..

..:: KtoRG bErSame BinI ORanG ::..


..:: KtoRG BerSamE mAmA BudAk ::..

12/04/2009

I'm Off

Aku xde mud..

Aku Nak minta Maaf Kat sume Blogger..

Maaf kan aku..!!!

12/01/2009

Pindah ke Tak payah Pindah..????



Assalamualaikum semua,

Aku skng berada dalam dilema, hurrmm xtau nk uat keputusan macam ner...huhuhu nak nanges pon ader..huhu mcm ne ni eh..??

Aduh pe masalah aku skng nih..?? iskkk.... cube citer dari awal kn senang org nk faham..huhu cpt story mory pat.. hurrrmm mcm ni la..

Pada suatu mase dulu ade seorang budak nih..(aiyak..nk kene story mcm ni ker..?? huhu...okeh2 stright to the point okeh).. Macam nih..sebenar nye aku de masalah yang membuat kan aku sendiri serabut kepale. Skang ni aku dok di cheras n temapt keje aku lak kt Sentul. sape yg tau jauh nyer tau la...huhu

Nk di jadi kn cerita.. dolu2 aku naik LRT n Bas lau p keje..tapi di sebab kan bas da xlalu pekeliling aku pon terpakse la menyusah kn diri utk naik kete dari cheras ke sentul..hurrrmm mmg komfem la melayang duit aku..huhu so aku amik keputsan nk cari umah sewa area2 sentul..n da dpt da pon..ngn kawan2 1 opis aku..n aku nk pindah lam minggu nih..cadang nyer la...

Al-kisah nye plak..balik raye baru nih..aku diskuss ngn family aku..ngn mama..sume la.. alih2 mama ckp..hurrmmm.. aku bg dialog kt bawah ni la..

aku: ma, org nk pindah ni lps raye. mama kn tau prob org cane.. gaji mcam ne.. bas da xbenti kt pekeliling..ssh da..huhu nk pindah..da dpt pon umah..same ngn dak2 opis..leh ar eh..

mama: xboleh..mama xbagi kamu pindah.

aku: laaaaaaaa..nape lak..? xkn nk p keje nek kete ari2..huhu abis la duit..biler mase la nk simpan duit lau mcam ni ma..??

mama: hurrrmm..dok jer umah tu...kumpul duit kumpul jer.. xcukup duit minx jer kt mama..kan duit ayah kamu ader nih.. xyah pindah..

aku: da ari tu kakak soh pindah..(ayat nk pancing sbb nk pindah gak..dgn mate siap nk berair da nih)

kakak menyelit: la ari tu kak cik soh ko pindah umah kak cik..

mama:tu kakak yg soh pindah..mama xsoh pon kn..

aku: da tu org da janji ngn kawan..nk ckp mende.. wat malu je la..org da janji alih2 cancel lak.. pastu org tu da xcaye kt org da..(ayat ni nk pancing lagi nih)

mama: ckp la kt dorg sori mak kite xbg..ckp jer sowi..

aku: hurrrrmm..(hampir2 menitiskan air mate ku)

Hurrrmm....xterkate ape dah mase tu..so ape yang patut aku lakukan sekarang nih..?? huhu
pe pendapat korang.?? pe yang patut aku buat eh..?? nk lawan ckp mak..durhaka..aku xmo jadi anak durhaka..tapi..aku terpakse bersusah la..

Ade x cadangan..?? argggggggghhhhhhhhhh...!!!!!!!!!
ape kau nk ckp kt dak2 nih..huhu...
ape yg aku harus lakukan..??????



11/30/2009

Aku Keseorangan..

Asslamualaikum semua.......

hurrmm..aku sgt bosan dikala ini..sangat2 bosan..nk buat keje pon xde mud da..

Kawan2 sepejabat aku sume nyer amik cuti xtra..hukhuk... aku plak ygng terkontang kanting kt opis nih.. sorang2..huhu

Nak buat ape yer sorg2 nih..?? sesape ader cadangan x..??

tapi aku tgk BLOG aku nih macam sunyi jer..huh..!!! patut la lame giler xupdate.. hurrmm..jap lagi aku nk update entry2 yg patot aku updete eh..skng nih xde mud lagi..hikhik.. tunggu la yer..

k la..daaaaaaaaaa..

11/20/2009

Good Or Sad News For me..???

Salam semua blogger..
lame nyer aku xupdate blog aku ni.. huhu..minx maaf banyak2 ok..sbnar nyer aku terlalu banyak keje yg perlu di setel kn sblm raya aji nih..sbb tu mcm bz sgt2 tu..

hurrrmm..ok la berbalik pade tajuk asal, aku xsure nk ckp yg ni good / sad news untuk aku. Sebab nya aku baru dapat berita yang menyatakan yg my sis at opis baru jer bertunang...huhuhu so sad sbb baru dpt taw ari nih..sungguh kijam itu kakak la..huhuhu =(

Tapi pade aku sgt best sbb die bertunang kan..mesti la srnok.. besh2..ader da org yg bertunang same ngn aku..~lalalalalala

hurrrmmm.. walau pe pon yg jadik aku taw yg kakak itu mmg nk ckp..cume xberkesempatan nk bgtau..hihi.. "betul x kak..??"...

ok la ader sikit ucapan dari aku utk kakak...

"kak.. tahniah sgt2..xpe la kn..bertunang jer kan..yg penting akk da bgtau kt org.. jgn nnt nak kawen xbgtau org gak..siap la kakak...xmo kawan..hihihi.. semoga berbahagia yer kak... jgn kawen pon senyap2 gak taw..geget kakak..~lalalalalala"

utk kakak...
-nama di rahsia kn atas permintaan-

11/17/2009

Tinggal Kenangan..


Saleem - Tinggal Kenangan


Pernah Ada Rasa Cinta Antara Kita
Kini Tinggal Kenangan
Ingin ku Lupakan Semua Tentang Dirimu
Namun Tak Lagi Kan Seperti Dirimu
Oh Bintangku

Jauh Kau Pergi Meninggalkan Diriku
Di Sini aku Merindukan Dirimu oohhh
Kini ku Coba Mencari Penggantimu
Namun Tak Lagi Kan Seperti Dirimu
Oh Kekasih

Pernah Ada Rasa Cinta Antara Kita
Kini Tinggal Kenangan
Ingin ku Lupakan Semua Tentang Dirimu
Namun Tak Lagi Kan Seperti Dirimu
Oh Bintangku

Jauh Kau Pergi Meninggalkan Diriku
Di Sini aku Merindukan Dirimu oohhh
Kini ku Coba Mencari Penggantimu
Namun Tak Lagi Kan Seperti Dirimu
Oh Kekasih

Pernah Ada Rasa Cinta Antara Kita
Kini Tinggal Kenangan....


*Koleksi Lirik Lagu-Lagu Melayu Di http://mylirik.com

11/12/2009

Yeay..!!!!!

Waaahhhh...saye sangat la xcited pada hari n waktu ini...sebab nya orang yang dah melawat blog ni da ramai... da ader hits sampai 100 da..hakhakahka..besh nyer...

aku betul-betul tak sangka la boleh sampi macam ni sekali..hikhikhik.. aku sangat la teruja..

Actually sebenarnya xcited sangat2 sebab org dah melawat blog aku nih sangat la cepat. sebab aku mula amik kira hit ni baru jer 2 minggu yang lepas. hahahaha

Di kesempatan ini, saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua blogger yg dah melawat blog yang tidak berapa indah ni.... mekasih banyak-banyak.. Walaupon tidak meninggalkan sebarang komen tak apa, saya amat menghargai dengan lawatan anda. Sekurang-kurang nya saya tahu bahawa para blogger semua ader jugak membaca tajuk kan..

ok semua terima kasih banyak-banyak.

=)

11/11/2009

kenapa yer...??

AaaaRrrggghhhhh..... tensen nyer.... huhuhu =,((
lame nyer aku xhupdate blog ni. minx maaf yer sume sgt busy la. meeting sana, meeting sini, keje part time lagi. komputer kt umah rosak plak..

aduhhhh..!!!! Tekanan rase.hurrmm serabut la kepala ni wehhh... sampi kan aku rase dah xtau nk cite ape kt korg.. aku sgt blurr..!! huhu

sori la yer kawan2 semua.. kite bercerita di lain ari okeh..=)
miss u oll...huhu =(

11/06/2009

Man Habits..??

Kenapa la lelaki nih selalu guna perkataan ni yer..?? kadang-kadang aku sampi kompius taw..kalau dah taw tu tabiat kn cuba la belajar elakkan dari menjadi benda tu sebagai tabiat..huhu =(

Korang mesti nak tau kan kenapa.. Ada la pasangan nih..sedang asyik makan.. tetiba lalu sorang gurl nih.. xde la cun mane pon..kira-kira macam biasa aje.... dgn laju nya si lelaki "hai, sorang je ker??" dengan xmalu nye la kan..
haihhhh..xsedo ke..??? Awek depan mate ni cik abang oiii..???
patut ker..?? biler ditanya kenapa mesti tegur awek tu lalu..?? patut ker tegur die?? patut ke nk buat awek awak jeles.?? iskk... geram taw laki mcm ni.. dan-dan awek bertanya.. "awak, ape perasaan awak kalau masa tu awak ade depan mata saya, tapi bila ade lelaki yg sedap mate memandang lalu depan saya n saya tegur die macam awak tegur pompuan tadi.?? ape perasaan awak?? "
si lelaki nye jawab "hah..!! lau nk rase penangan ni buat la"
awek ckp "Eh apsal lak?? awak buat xper lak?? saya marah pon awak wat gak"
lelaki nye "erk..ala biasa la.. man habits..hihi"
awek nye "aiyak...macam tu ke?? hoho..mcm tu lak yer..?? taw lak awak marah kan..da tu saya nih..?? perasaan nk marah..tapi nak marah awak, awak mesti marah saya kn..xpe la..lepas anggap je la saya xada perasaan ok.." ni dengan nada main-main..hahahaha..gilo nk buat betul-betul..sakit jiwa aku..

huhu..tu la citer nyer..man habits yg membuat kn wanita bengang...rasa nak marah..tapi lelaki anggap mende tu xada ape2..n lelaki leh buat sesuka hati dia..
haiiippp..!!!! aku marah betul ini lelaki maa..boleh ker macam tu..?? hormat la perasaan kami kaum HAWA ni...kami punya perasaan sangat sensitif..huhu

nota: segala jalan cerita tu adalah rekaan semata-mata..sape rase terkena tu..minta maaf je la ok...tapi aku yakin mmg ada lelaki macam ni kan..hukhuk..ingat la kami kaum HAWA yg mempunyai perasaan yang sangat sensitif.

11/04/2009

ke mana fafau menghilang..??


..::Gambar ni di ambil dari FB Fafau::..

hi semua..hihi..mane la kan farah fauzana@ fafau menghilang..huhu..rindu maaa nk dgr suara dia..

haish...nasib baik pagi tadi aku sempat dgr radio. so sempat la dgr si FBI tu call si fafau tu..ooo..rupe2nye die amik MC..sbb nyer..kan last week die pergi buat operation kat lutut die yang cedera gara maen futsal ari tu.. so tu la hasil nye.. die mula-mula ingat kan seminggu dah boleh baik..aleh2..sampi sebulan dia kene MC..huhu..rindu nya dekat fafau lepas nih..

yang lagi best FBI buat jahat kat fafau..die nk cari pengganti utk sebulan tempat fafau..hahaha..giler sengal kn dorg tu..hikhik..cian kt suraya..sedih die..FBI cam da xmo nk bergandingan dengan suraya da..sedih jer bunyi die pagi tadi..

ok la ape2 pon.. AM Krew hot fm..number 1 in my heart..besh giler la..

..::Fafau yg chumel::..

nota: fafau semoga cepat sembuh yer..cepat2 kembali menyeri kan AM Krew tu..hihi.. =)

11/03/2009

10 Bukti yang Perempuan ni rumit..

Aku pon xsure la samade btl atau tidak semua nih..korang sume sebagai pembaca yang menentu kan segala nya.. =)


1.Jika kamu melayannya dengan baik, dia fikir kamu cuba untuk "mengorat" dia.
Jika tidak, kamu akan dianggapnya sombong. "bajet macho"..hahahah


2. Jika kamu berpakaian segak, dia fikir kamu cuba untuk menggoda perempuan lain.
Jika tidak, dia kata kamu kekampungan.


3. Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu tak pernah dengar cakap dia.
Jika kamu berdiam diri, dia kata kamu dah bosan dan mula lah nak mengungkit. aduss....


4. Jika kamu lebih pintar daripada dia, dia akan cari "point" untuk jatuhkan kamu.
Jika dia yang lebih pintar, dia bilang "ewh nak melawan pula".


5. Jika kamu tidak cinta padanya, dia akan cuba menggoda kamu bermati-matian.
Jika kamu mencintainya, dia akan cuba untuk bermain kayu tiga. kesian lelaki.


6. Jika kamu share masalah dengan dia, dia akan dengar tapi dalam hati "tu masalah kamu".
Jika tidak, dia tuduh kamu merahsiakan sesuatu daripadanya.


7. Jika kamu cerewet padanya, dia anggap kamu seperti seorang yang tidak memahami.
Jika dia yang cerewet pada kamu, itu kerana dia mengambil berat..ciss!!


8. Jika kamu mungkir janji kamu, kamu tidak boleh dipercayai dan di "level" sebagai lelaki penipu.
Jika dia yang ingkari janjinya, dia akan memberi 1001 alasan untuk "cover" haha...


9. Jika kamu menyakitinya, kamu dianggap kejam dan dayus.
Jika dia yang menyakitimu, itu kerana kamu terlalu sensitif dan terlalu sukar untuk dijaga hati. ada pula macam tu.

10. Jika perempuan (hawa) yg membaca ini, mereka pasti bersumpah semua
ini tidak benar..hahahahahahahah

MEMG XBTOL PON..XSEMUA POMPUAN MCM TUH.. KDG2 LELAKI YG LEBIH RUMIT....




nota: hurrrmm..aku bukan la perempuan yg mcm tu..tapzaman sakng nih laki yg lebey rumit berbanding perempuan..aper pendapat korang..??

11/02/2009

Cafe Rasa Utara..???

huh nape lak ngn cafe tu..?? huhu.. ade per kt cafe tu..nape masuk lam entry aku kali nih..?? hurrmm..nape yer...hihi...
ni la name tmpt keje baru aku..lalalalala..hikhikhik..
Untuk pengetahuan semua.aku bukan la berenti keje pon..aku cume buat part time.. dekat cafe rasa utara ni jer..
hah..!! aper..?? tmpat kat mane..?? hikhik..korang tanya la sendiri uncle google tu..aku namo citer..hahaha..
aku keje kt c2 ngn rica..hihi..beshhhh.. kawan die yg offer ktorg..kire ok la..dpat menampung kehidupan aku selama seminggu..ye la kan dari mengnggu duit gaji dari tempat aku keje ni yg xpnh2 dpt..baik aku wat part time dapt plak gaji minggu..hikhik..ok la tu..aku dpt gaji ari ahad..walupon aku keje sabtu ngn ahad jer pon..
hurrrmm..per yg korg nk taw pasal keje part time aku ni..sila la kemukakan soalan korang..aku sedia menjawab..haha..tu pon kalau aku rase dah hebat sgt utk bg jawapan..hihi...


..::Rica & Niena::..

..::Berposing sebelum start keje::..
..::Aku nk angkat makanan mase ni anta kt customer::..

10/29/2009

Lirik lagu fav. aku


Ku Percaya Ada Cinta - Siti Nurhaliza

Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati
Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segala

(*)
Ku rela biar betapa pun perit tertusuk duri
Jalan berliku tiada bertepi
Ku percaya tidak sia-sia aku diuji
Demi cinta tersembunyi hikmahNya pasti

(Korus)
Pandang-pandang alam ini
Sambil pandang difikiri
Mana bumbung langit tinggi
Mana lantai bumi
Tidak satu yang terjadi
Tidak mungkin tersendiri
Cuba cari jawapannya andai meragui

Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati
Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segala

(Ulang *)
(Ulang Korus)
(Ulang *)

Ada hikmah yang pasti..
Sejak mula ku percaya ada cinta
Cinta itu memungkinkan segalanya
Cinta suci yang abadi

IA @ Information Architecture...

Aduh berbelit lidah aku nk sebut mende alah ni..hurrmm tapi tu la hakikat nyer.. korang sume tau ke ape mende Information Archtecture (IA) ni?

Architect kah?
"wahh hebat nyer ko nina.. belajar amik dip. information technology jer.. alih2 keje jadi architect ko yer.."
harharharhar...gelak terbahak2 aku sbb ader yg ckp mcm tu..siap ari tu ckp..
"weh gaji ko mesti 5k kan..best nyer..belanja la aku"
.. lagi sekali aku tergelak sendirian.. haih la kawan2 ku sume..tidak ku sangka taggapan kalian sampi mcm tu sekali pade kerjaya ku, yg sbnr nye hanya la seorg kuli.. yang selalu nye menuggu gaji yg selalu sgt delay..warrgghhh..!!!!

hikhik..untuk pengetahuan kawan2 sume, (yg xnk tau kene tau gak) keje aku ni bkn la sebagai architect yg wat bangunan tinggi2 tu..huhu.. adoi la.. keje aku ni hanya la membuat rangka (lebih dikenali wireframe dikalangan org2 IT) website. dan merupa kan kerja contract jer..yg selalu sgt di jadi kan kuli oleh boss2 yg sgt suke jual ikan(sell fish)..!! huh..benci tau..keje aku ni mase fasa pertama je jadi seorang yg sangat sibuk n selalu balik lambat..meeting sana sini.. hurrmm.. hidup ajer website tu..amik ko.. terus dilupa kn..di umbang ambing macam bola..sekejap pegang akaun PBT sekejap pegang akaun ministry...aduih la smapi rase fedup pon ade gak..tapi da name pon keje bawah org..haha.so redha je la.. *alamak aku rase lari topik dah ni..ni cite pasal keje aku..bkn ape itu IA..lalalalala..hahaha balik pade topik asal ok..

So macam aku cakap tadi la.. keje aku melakar website..tu kalau scope keje aku kt company ni la..kalau company lain aku rase yg xjauh beza nye kene buat research, kene pandai bercakap dgn client, kena pandai tarik minat client..huh..sakit betul keje mcm tu..tapi tu la pengalaman aku..haha

huh!! ape..gaji aku riban2...memang la riban..tapi xde nye cecah angka 2k tu ha..xpnh wujud 2k la dlm slip gaji aku tu..hahahaha mengikut kemampuan aku tu..kalau kehidupan aku di kampung atau di negeri kos sara diri rendah contoh; Kelantan. Terengganu dan Kedah, boleh la dikatakan agak loaded la..
TAPI...!!! aku bekerja di Kuala Lumpur yg merupakan bandar metropolitan..Wahh gaji aku 1k stgh jer...hurrrmm.. aper la sgt..yg ader..nk blnje org pon kene kumpul duit dulu baru leh balnjer..kalau tak..mmg kirim salam la ko nk jadi loaded..huhu..
tu yg korg kate kn aku kaya..?? isk3.. xpatut betul la..hahaha..lagi mase2 mcm ni..korang tau x..gaji aku akan sentiase delay utk dalam setahun ni da..mmg sakit woo..kdg2 delay sampi 2 bln..abis sume bill kene potong kt umah tu..hurrrmm. skng ni..astro pon da kene potong..hahaha..tekanan betul aku..biler la mau masuk gaji aku nih..-_-

rezeki Allah bagi aku mcm ni kn..so aku redha..hanya ni yg aku mampu..bkn xberusaha..dah berusaha dah..tapi xde rezeki lain lagi..terima la seadany kn...=)

10/27/2009

umie.....

umie...... huhuhu
hurrrmm.. mungkin korg da bace entry b4 this..klu lom klik jer cni.. humm kali ni menyusul plak sorg lagik...huhu..walaupon berat utk kate kn ni..tapi tu la kenyataan nyer.. umi pon nk benti gak... uuwwwaaaaaaaa...='((

sedih sgt taw..lps sorg..sorg blah dari cni..biler tah turn aku ni xtaw la..huhu...
asyik wat party farewell utk org jer..biler nk buat utk aku nih..?? huhuhu.. arrrgghh.. makin ari..makin xbesh da keje kt cni..huhuhu... benci arrr...
ok la kite ikut la serba sedikit perkembangan umi mase bersame2 kami sume...huhu =,((
semoga berjaya umi...n do remember us at here..=)

Join Me at i5

come lets join me guys..kite try cari duit lebey sket..

Join Me at i5

10/26/2009

Selamat Berjuang kawan ku...


nape gambar ni di keluar kn...?? huhu..sedih wooo.. die nk benti keje da...huhu.. dpt keje di kg halaman...of course la nk p kn..lau aku pon aku p gak..
hurrrmm..rezeki masing2 kate org kn..nk wat cane..so redha jer la....adat la kan..setiap pertemuan pasti ader perpisahan...huhu..
jadi khas utk kawan ku...YATI...
gud luck 4 u...

Sesungguhnya persahabatan itu
lebih unggul dari percintaan, tanpa persahabatan percintaan akan
berakhir tetapi tanpa percintaan, persahabatan boleh kekal. Oleh itu
hargailah persahabatan yang terjalin.

semoga berjaya n ingat la kami sume di sini yer...

yati..kau sentiase di ingatan kami...=)

10/25/2009

Cutiiiiiiiiiii...!!!!!

AuuUwww ChaK..!!!!!


hihihihi...terkejut ker..?? hikhikhik..saje guro2 di mlm ari..
ari ni ari ahad dah...hurrrmmm smlm satu ari berjalan..ari nih pon same gak..

smlm pepgi p anta mama da..kt pekeliling...ngn kak ana, aina, ngn danish.... lepas jer anta mama naek bas..trs ktorg pegi jalan2..ke Giant taman permata lau xsalah la..sbb aku xnah p sane pon.huhu tujuan p sane pon cume nk beli tiket flight utk 'bibik' kak ana jer..sbb die ckp nk balik indonesia trs..so ktorg beli jer la..bln 11 ni die balik..so budak2 ni..akan di anta ke rumah pengasuh la plak..hikhik...biase ke x la si kecik tu nnt kn..da la manje giler ngn bibik die..huhu..
lepas tu trs ktorg gerak p JJ wangsa maju lak..dekat ngn mah dorg..tujuan p sane pon..sbb kak ana nk blnje aku mcD...hikhikhik... aku pon men blasah jer la..tapi sblm mkn..ktorg p shopping dulu..hihi..aku ngn aina..sebok try kasut yg ader kt sane... hmpir sume kasut ktorg try..wakkakaka.. best la... tapi 1 pon ktorg xbeli..hihihi.. kak ana..dgn tujuan asal die..nk beli hand beg baru..lalalala..tapi malang nyer aku lupe nk snap gamba hand beg die..huhu..so entry kali ni..xde pict...hihi..

sebaik anta dorg pulang kerumah..aku gerak la nk balik ke ceras..tapi tetibe igt kt abg syg aku..so aku call la die..ckp on the road nk p umah die da.... cepat jer sampi uma die..xjauh pon..kt sentul ajer..hihi..ktorg pusing2 KL..abis kn minyak kete..hahaha..mlm tu..lps dinner..aku anta die..balik uma..lpak la tgk tb ajer..hikhikhik...pastu trs tido sampi la ke jam.. 12.30 tgh ari ( erk..ABC ok)..mesti la lwt bgun penat..haha...

tgh ari tu..aku dpt msg tetibe dari abg syg..ckp.. 'jom p jln2 klcc nk?' aku pon dgn cepat membalas...'erk nakkkkkkk'..hahahahaha.. sng jer kn.. bls jer..aku pon trs bagun dari katil n mandi n siap2...lalalalala...

tepat kul 2 aku grk trs p sentul amik die..ktorg g mkn dulu..pastu g la KLCc...ln2..n lagi satu menyedih kn..aku lngsg xsnap gambo..walupon sekeping..hukhuk..bengang yer xde koleksi gambo..huhu... kuar jer dari KLCC...ktorg trs gerak pegi bangi..p minum limau nipis special.. hikhik..jauh gak bejalan nih...hihihi.. sambil tu ktrog menggu kawan abg syg aku sampi..hurrmm..ktog sampi sane maghrib..n kawan die sampi kul 8.30...waaaaaa... abis da air aku..huhu...'kak tea o ais satu yer' hihihi..sharing is caring..lalalala

kul 9 aku balik..... balik2 tgk lam uma..ateh ader..angah tido..tea abis..beras abis..nescafe abis..minyak abis..sabun abis..syampoo abis....
AaaAARRGGggggGHHhhh....melayang duit gaji aku..sume abis serentak nih..mau gak beratus abis nih..huhuh..tensen2..huk2.. ader xcare laen nk dpt duit..?? huhuhu..

k arrr...nk tido da..nite all.. miss u all...

nota: per yg belaku nih adalah dalam mase cuti jer...bosan nyer...mcm aku ni cop duit nk kene beli sume nih....

10/22/2009

NEW..!!!

hi korang..ni adalah update layout aku yg baru jer beberape minggu yg lepas..tapi ari ni aku try lagi yg baru..ala beser la selere baru..wakakaka.. selamat la komen ape2 yg ptt..huhu..
ni yg beberape minggu lepas nyer layout..

hihi..aku amik mase lebey kurang half day nk cari mane yg seswai.. psatu terjumpe la satu layout yg chantek aku pon try la upload.. n ni la jadi nyer...

ni yg ari ni nyer layout..

So macam ner..?? aper pendapat korang?? sila la bg pendapat sket..tapi ni mungkin beser2 jer..adat la amature blogger..~lalalala.. (poyo plak)

hurrrmm..aku pon mcm da bekenan yg ni da..tapi ntah la..wat mase ni stay lu ar ngn yg ni..ok la kn..dari xde pape...hikhik

10/13/2009

jum taged...laalalla

Your name plus "y"
::: nieyna...~lalalala

Two feelings at the moment?
::: TiREd...In LovE

What are you listening to right now?
::: Evanescence - call me when you're sober

A part of a song lyric that in your mind?
::: Kekasih yg dulu hilang, kini dia tlah kembali pulang

Where are you right now?
::: Depan komputer la..huhu

The highlight of your week/weekend?
::: TIDO..!!! ~lalalala

What are you craving to have right now?
::: My LOvE..rase nk peluk Die..huhu ~ngeeee

Any unforgettable childhood memory(s)?
::: dapat masuk skola n ramai kawan..~lalalala

A not-so-good childhood memory?
::: kene langgar kete..hukhukhuk

What are your nicknames?
::: adiknina(family n kawan 1 kg) / nina (kawan kolej n kawan keje) / sha (lame xgune name nih)

Your three plans for tommorow?
::: siap kn wdp checklist, lepak ngadap facebook n makan..hahaha

Are you thinking of someone right now?
::: my cayang..Abe merey..~huhu

What do you want?
::: nk keje baru dgn gaji yg best..hukhukhuk

What is your precious?
::: MAMA...

Are you feeling hungry?
::: nope..

Who do you miss right now?
::: mama n my cayang.

Last friend you talked to online?
::: my cayang..

What did you do last night?
::: tgk tb jer...xwat per pon..pastu saje bkk facebook jap..pastu off trs..

Who did you do this with?
::: alone...

When you were at primary school, what did you
want to be?
::: askar ler..sampai skang nk jadi askar ag taw..huhu..

Do you play an instrument?
::: rekoder...hihi

What song did you last hear?
::: kembali pulang - kangen band..

Person you hate most?
::: org yg pernah sakit kn ati aku dulu...aku benci die..

Who makes you laugh the most?
::: friends..

What makes you smile?
::: friends..

Who has a crush on YOU?
::: mesti la my cayang...

Out of your friends, who was the last person to
see you today if any?
::: my cayang...

Say anything you like to whoever is reading
your answers.
::: semoga terhibur..n jgn luper amik tag ni n post di blog anda..~lalalala

10/12/2009

..::BeSdaY di HarI rAye::..

HUrrrmm... PenaT nyE bAdan..huhu akhir nyer berlangsung jugak... pade yg belom tgk betape bersungguh nyer kami sume ari tu..klik cni jer.. party tu berlansng ngn meriah nyer..so aku mls nk citer panjang..korg tgk jer la gambo2 tu yer...


::..Hasil DecO-DecO kAmi..::


::..AntarA mAKanAn kAmi..::


::..KoK Yt ngn NIeNa ShenGal..::


::..GurL IA..::


::..KaK AirEEn WiTh KaK HAz..::
::..PaRT Of IA MEmBerS..::

::..My LOve n Me..::


::..DoranG CakaP nI BisKUt RaYa SKALI sbb KalER UNgU..::

::..MakNAN KamI..::

..::LaGI..::

::..JoM mKAn..::

::..Ni BoSs Aku..die MmG PoYo n GilEr2..::

::..PenCuci MulUT kAmI..::

::..TriffLe..sedap sGt..AmnI buAt..::

::..KamI seDonDon..::

::..BeSdaY BoY n GurLs..::

::..ModEl MakANan..::

::..KamI sUKe BergaMBar..::

..::DAtO K, AmraN With KaK AireEn..::

::..Kak FIniE, KaK AirEEn n KoK Yt..::

::..Yer KamI suKe bErGambO..::

::..AmnI, UmiE n KaK nuRUl..::

::..DecO..DecO..bersame Ric, Yati n Raja..::

::..INi lAh HAsiL nYA..::

ok yer kawan2 sgt penat semase Majlis ni..sepatut nyer pukul 11.00 am kitw start wat majlis..tapi di sebab kn Bos2 byK kejer nyer..n ader meeting..so..anjak ke kul 12.00 pm..hurrrmm..tapi boss tetap xde..haha..sbb boss xde la..kami leh wat gilo..muahahahahahahaha....

nota: party buih ada la tema kami..next month pe plak yer..~lalalala

10/11/2009

Share The Bar

aiii...kawan2..jom la join nih..xssh pon click jer link kt bwh nih..xkene kuar duit sesen pon...so xrugi ape2 pon...jom la mencube xsalah kn..=)


Share The Bar

10/10/2009

Tageed at mid nite..

Are your parents married or divorced?
married

Are you a vegetarian?
Nope..but i love vegetarian..=)

Do you believe in Heaven?
yes i do

Have you ever come close to dying?
yup..thanks to ALLAH coz i'm still here

What jewelry do you wear 24/7?
my rings..

Are you eating?
rite now nope...

Do you eat the stems of broccoli?
nope la..don't like..

Do you wear makeup?
actually only a compact powder..but sometimes i should make up.

Would you ever have plastic surgery?
never..

What do you wear to bed?
t-shirt of course with trek suit ..sometime pajama.

Have you ever done anything illegal?
i think i did..=p

Can you roll your tounge?
yup... =d

Do You have a boyfriend or girlfriend?
yes..!! i do have.. (abg cayang - merey)

Do you believe in Abortions?
nope...

What is your Hair color?
pure black... =)

Future child's name, boy and girl?
Tia Amelia.. =)

Do you smoke?
nope..!!

If you could go anywhere in the world where would it be?
i wanna go to Paris.. =) (Sampi ker??)

Do you sleep with stuffed animals?
nope...

If you won the lottery, what would you do first?
see my financial adviser..=)

Gold or silver?
both...

Hamburger or hot dog?
prefer to chicken burger

If you could only eat one food for the rest of your life, what would it be?
fried chicken..

City, beach or country?
beach..

What was the last thing you touched?
mouse and keyboard

Where did you eat last?
at sentul...with my cayang..

When was the last time you cried?
wednesday 7/10/2009

Do you read blogs?
Yes,i do and i have 1

Would you ever go out dressed like the opposite sex?
did u mean like pengkid...?? huhu no la..

Ever been involved with the police?
so far no la..

What's your favorite shampoo/conditioner and soap?
pantene...=) (gune jari pon boleh)

Do you talk in your sleep?
sometime....huhu

Ocean or pool?
ocean

What's your favorite song at the moment?
Ku percaya ada cinta- datuk siti nurhaliza..

Have you ever had a cavity?
not

Window seat or aisle seats?
window seat

Ever met anyone famous?
not really remember lah..

Do you feel that you've had a truly successful life?
always praying for that

Do you twirl your spaghetti or cut it?
twirl and cut by my teeth..haha

What is your favorite sport to play?
jogging and playing badminton

Basketball or football?
both..

When was the last time you went to the bathroom?
just now...

Do you drive a stick?
what is stick..

Cake or ice cream?
ice cream...errmm..yummy..=)

Are you self-conscious?
i don't know lah..

Do you like any of your close friends?
hmm..no one la..

Have you ever given money to a bum?
no

Have you been in love?
yes many times

Where do you wish you were?
at my kampung

Have you ever ridden in an ambulance?
yes

Can you tango?
i can't

Last gift you received?
Ring..

What occasion did you receive your gift?
no reason la..

Last thing you spent lots of money on?
My Car..=p

Where do you live?
kuala lumpur and pahang...

Last wedding attended.
xingat da...

Favorite restaurant?
don't have any

What is your favorite kind of car?
myvi..

Most hated food(s)
anything not good and not delicious

Most loved food(s)?
anything good and healthy

Can you sing?
i do karaoke

Person on your mind?
Muhammad Amran bin Ismail....Miss u so much cayang..

What's your least favorite chores?
do i like doing chores, that should be the question

Favorite drink?
of course nescafe

Currently have a Crush?
yes i am..

How long was your longest drive in a car?
drive back to Kelantan..it take abou 8 hours..huhu

Do you know who Nick Tyo is?
who is that person...??

10/09/2009

Skali Web Services sdn.bhd

"Ade pe kt name company ni..?? huhu.. aku benci la company ni..
da la bg gaji lmbat.. tapi sume mende nk cepat.. buat OT claim nyer ciput jer..baik xyah wat ot..huhu.."~ngeeeeeeee (minx ampun lau de yg terase =p)

hurrrmmm..begitu la situasi nyer pabila ader yg bekerja di bwh satu company ngn aku... klu xde alasn sume ni mmg xsah... haha.. tapi ini la aku nk bercerita kejap...(cite sedey ni taw)

tadi saje bersinggah sane kt blog cinta hurrrmmm..tetibe ternampak satu entry yg amat menarik minat aku utk aku cite kt dalam diary alam maya aku nih..hurrrmm...

yg sbnr nye..company tmpt aku bekerja ni bagus..memberi ruang utk anak melayu kembang kn bakat yg ade dalam diri masing2.. dan sesungguh nye aku berbangga bile aku dpt tau aku bekerja ngn company yg majoriti nye adalah melayu..dalam bidang ICT lak tu..ssh sbnrnyer nk jmpe company ni..
dah hampir 2thn aku ader kt SKALI nih...hurrmm byk pengalaman yg pahit manis yg aku dpt.. andai kate aku terpakse meninggal kn SKALI ni..tu hnya la aku mendapat peluang kerjaya yg lebih baik mungkin..kalau x..aku tau aku akan tetap setia di SKALI...hihi..

kenagan terlalu byk dgn SKALI nih..antara yg paling bermakne dalam hidup aku.. aku jumpa dgn tunang aku..(aku yg ngorat die) yg merupa kn senior aku dlm company ni..walupon senior beberape bulan awal jer..hihi..=) tapi aku sgt menghargai..
aku jugak dpt kawan2 yg sgt best kt SKALI ni..yg memahami.. sekepale..same2 giler..same2 enjoy...mmg happening la...
klu mmg aku terpakse tgl kn SKALI nih..aku akan sgt rindui SKALI..huhu..terlalu byk kenangan bersame SkALI..terutama bersame team usability IA... u all so rock..I wish hbgn antre kite sume akan kekal selamanya...amin...

nota: sori tepanjang lak entry nih..saje nk luah perasaan..~lalalalala (bajet bagus)

My BeLoVed FrenZ..=)

Salam all,
hyeee...aku ari nih nk memperkenal kn..best frend aku..4-ever n ever..hopefully la kn..hihi..ok la..selamat menatap wajah teman2 ku.....


hihihi..ni gmbar thn lps punye ni..berbuke pose kt port klang..huhu..mase ni kejadian byk sgt..hikhik...
ni member satu kos ngn aku..my best frend ever..miss all of u so much..xoxo

ni alia...she is my best frend..yg merangkap sebagai rumet aku jugak mase kt kolej..byk yg ktorg lalui bersame..miss u dear..huhu

ni mama shue...satu kos ngn aku gak..chumel..da ader baby da..qistina name nyer..hikhik..miss u mama..
this is part of my life mase dok asrama dulu..rindu that time..huhu..=(

ni plak..kt duta village..kuantan..syiok nyer sgt mase ni..kami bertujuh best frend ever...miss u gurl... =)

..::OuR JouRneY::..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers