Di taja OLEH:

12/31/2010

Loya-loya...pening-pening..Muntah...

huh...tu la yg aku hadapi skng..erk..hahaha
aper la korg nih...hadapi aper yg org sllu tny skng la...hiks :p

maksud tersirat jer tu..pada yg berterus terang siap tny..
ader baby da ke dalam perut tu..hahaha
aper la aku nk jawab..aku hanya mampu tersenyum :)
dan jawab belum ada rezeki lagi la...

xde pon rase2 loya pening2 sume tu..hihihi..
sampaikan mak ngn bapak mertua aku pon tny mende yg same..haha
cume mama jer maintain xtny ape2 hiks..

ala mama taw anak die akan bgtaw die dulu lau ape2 hal..hiks :p

hurrrmmm....
besok dah new year dah..hurrmm aper azam thn baru koarg sume erk??

azam aku??
hahaha mesti la bergiat n berusaha utk dpt baby...hihihi :p
ok la aku nk kuar..aper aku sstory pon aku xtaw..hahaha cau sin ci :)



Niena_Shengal

12/21/2010

Bekerja sambil bercuti di Pulau Pinang :)

Salam all :)

heeee...aku nk story pasal last week aku p outstation di Pulau Pinang sambil bercuti2 :)..
citer nyer banyakkk...hiks 

ok la..ktorg gerak dari opis tu kul 11 pagi (actually janji kul 10.. tapi byk palk mende last minit xsetel lagi so jadi la kul 11 lebih2..hiks).. 

So bermula perjalanan kami dalam van ini...

~yg naek van nih adalah aku, raje, kak nurul, ric, tini n krol n xlupe abg is(Pemandu ktorg)..tapi selepas berenti di stesen minyak Rawang.. 
meni dgn sebok nyer nk join ktorg naik van..hiks die jeles ~

Setelah lebih kurang 2 jam perjalanan ..ktorg benti dekat R n R Tapah utk berenti makan n solat..di sebabkan perjalanan kami masih jauh..kami solat jamak ajer :)

selepas selesai sumenye..ktorg sambung perjalanan lebih kurang kul 3 ktorg gerak..so dalam perjalanan tu..ktorg sume xpnh berenti bergelak ketawa....ader satu part lawak paling giler la..

Tajuk tu meni la yg start dulu.. BULU KAKI...hiks.. sampai dekat ric...

"Kawan aku de sorg yg bulu kaki die bley pusing2 punyer..mcm bulu kaki laki2"ric ckp
lalu kawan nyer berkata"isk ric ko citer sal aku ker aper nih..."
ric"erkkk...--- ko ke kwn aku yg de bulu kaki ley pusing2 tu..hahaha siyes dowh..aku lupe.ko ke kwn aku tu...hahahahaha"
dengan serenta satu van "Hahahahahahahaha" gelak terbahak2 tak henti2 lebih kurang seminit kot..sampai abg is pon nek bosan ngn ktorg..haha (sampai sekarang ni lawak tu masih terngiang2 la...haha)

ok2 jom sambung story..hiks :D

~Heeee..tu dia tersergam indah menara KOMTAR...~

Eh aku lupe nk ckp..ktorg g nih tarikh nyer 15-18 Disember 2010...
Ok2...sesampai jer ktorg di Penang tu ktorg cari berjaya hotel penang... di sebabkan kami sume xde la henpon yg boleh access to GPS..korang taw ker ktorg pakai per???
haaaa....betapa canggeh nyer ktorg.... ktorg gune laptop...hiks :D
lawak2...mase tu rase macam org giler dalam van tu...ktorg cari Hotel tu menggunakan Google Maps... hiks...hebat x kami??? hahahaha :)

ok2..ktorg da jumpe da hotel tu..so bermula la operasi memunnggah barang keluar dari van...heee 
kami menuggu lebih kurang sejam jugak la utk check-in ke hotel tu..

** siyes la aku ckp...service dari hotel nih sgt xbesh...aku mmg xsuke lansg..da la xlayan ktorg..
mcm aper jerkkk...sume org2 kt hotel tu sgt xbesh...huhu

okeh2...next gambar.....
~Ni merupakan kerja ktorg kat sane..bergambar..hahaha actually ktorg kene entertain client ktorg kene bg yg terbaek utk department ktorg~

Hari pertama ktorg bz giler..n ktorg xsempat lansg nk snap2 gambar..jadi biler hari ke-2 dtg..ktorg berusaha utk menghabiskan kodak..hahahaha :p




~ Ni adalah last day utk kerja kami..tpi ktorg stay lagi 1 ari kt sane...hiks :) sukep2..stay utk lepaskan lelah...~

Lagi syiok..ktorg tuka hotel yg lebih besh dari berjaya hotel penang tu...hahaha
hotel mane ktorg p..hiks :)

ni diaaaa... :)


~Cititel Hotel Penang :)~

Hotel ni punyer servis mmg besh la..dari berjaya yg hampeh tu...

** So utk org yg p Penang tu..aku syorkan uoll menginap di sini..regenye..xtaw plak aye..sbb aye dok free jer :)..

Korang nk tgk aper yg besh nyer kt sane... :)

~Bergambo di depan Cititel :)~
 ~Lagi depan Cititel...(all Gurl)~


~ Kami di Lobby Cititel :) (Yg comey2 jer..) ~

Korang tgk nih..besar x lobby nih :) heeee tu menunjukkan Cititel lagi besh :)

Ok jom jalan2 di Penang..hiks :)






    
~Makan2 boss belanja diatas usaha keras kami menjayakan program ni :) yeay...Ikan siakap bakar 3 ekor kami berlapan bedal...~

heeee...Jom layan plak gamabr kt bwh nih...jalan2 b4 balik :)




~Tamat suda kerja n percutian kami :)~

~Peace No War from us :)~

Lepas je jalan2 kt sekitar pulau pianag tu..ktorg p gerak beli jeruk2 plak..ramai yg kirim..jadi kene la beli..tapi aku...xde yg kirim pon :) jadi aku beli utk laki aku jer hiks :p

afta dat ktorg trs gerak pulang ke KL...heeeee

babai Penang... hope we will see again... :)

p/s: credit to datuk k ---->> blog & Fb
Niena_Shengal

12/17/2010

Out Station

Salam All.....
heeee....out station..yups..ni la kali petama aku kene keje luar dari KL n jauh dari husband aku..huhu
aku skng berada di pulau pinang...

wahhh dari hari rabu ari tu sampi la esok ptg baru gerak balik KL..hukhuk :(
MISS my Hubby so much :((

nak balikkkkkkkk!!!!!
penat la wat keje kt cnii...hukhuk
:((

Niena_Shengal

12/11/2010

Malam yang hangat..

huuu..tajuk xhengat kan..hiks :p
dikala ni..jam menunjukkan 4am...aku still xtido lagik..
menemani hubby wat kije..huhu

cian die kene wat keje..so aku tmn la.due date die sok..
so layan kan ajer la kan...dari tgu die siap yg tetibe mate aku terlelap ker..
bek aku update blog yang agak bersawang nih :)

eh lupe nk tanya korg sehat x..?? heee
Aku..alhamdulillah sehat jer...:)
 mcm ne ngan alam perkahwinan..??
heeee alhamdulillah..aku sukep :)
heee..dalam diam2 nk masuk 3 minggu da usia perkahwinan kami..
setakat nih aku bahagia..n aku berdoa semoga kebahagiaan aku nih
kekal sehingga ke akhir hayat :)
aminnnn.....

k la sbnr nyer xde ape pon nk story ok la...nk p sambung edit gambar..:)

Niena_Shengal

12/05/2010

:: SUngai Petani ::

Sesape yg tgk FB aku smlm so dorg taw la aku ke mane..heeee
smlm pertama kali aku n hubby p ke sungai petai sebagai suami isteri..hiks..sgt seronok seanjang perjalanan kami..
yang paling seronok hubby tunaikan hasrat aku makan Radix Fried Chiken :)
Tujuan ktorg ke sungai petani utk amik brg2 hubby aku yang die tgglkan dekat opis di sungai petani :)
so aku cume meneman jer..lepas jer amik barang2 tu ktorg trs p mkn RFC :)

waaahh aku sgt suke la sbb hasrat aku tercapai..:)
Lepas jer mkan RFC tu..heeee kami trs berangkat balik ke KL...kami buat kerja giler haha..12 jam perjalanan dalam kereta sahaja hiks :)

jom enjoy mkan RFC :)

Bukti pembelian hiks :P 

Nuget RFC~~ Roesties kot name nyer hiks :D (Sedap n berbez ngn nuget2 bese)

Sos cili RFC beza kan...comey jerk hiks :) 

ni adalah air radix cola...n rase die sgt berbeza ngan air cola die luar sana hiks :)

Saya sgt suke la...RFC 100% HALAL!! :)

JOM lepak RADIX hiks ....... 

Niena_Shengal

:: Hari Jumaat yang Xtaw nk Buat apa ::

Heeee...mungkin agak lewat aku update blog utk ari jumaat,,,tapi xkire..nk story jugak :)

ok la..ari jumaat ari tu.aku ngn en.Hubby xp keje...malas plak rase kan.. sekali xp keje jadi sgt bosan di rumah..
n ktorg amik keputsan tgk wayang...hiks :P

memula booking la..ader 4 temapt aku booking yer la tkt xsempat nk p kan..so aku booking..
1 dekat pavilion 2 dekat BTS n 1 dekat wangsawalk...
heee citer yg aku book tu citer ngankung..hiks n satu lagi dekat BTS tu citer aku tak bodoh..
n ktorg wat la kptsn tgk citer kt wangsawalk...actually time yg aku book tu pon..
xpon nk amik tiket tu xsempat so aku tgk la citer pukul 5.30 pm..ngankung jugak la..hiks

So kesimpulan citer tu tetap besh n lawak giler :D haha...
aku dok lam tu pecah perut da rase..hiks :p

motip citer tu more kepada buruk nyer main nombor..haha...
antu lam citer tu pon lawak...ktorg dok lam wayang tu sampai abis credit la..sbb mase tgh credit tu ade selit2 part lawak lagik..hahaha (pesanan tuk org yg p tgk tu..tgk sampai abes k :p)

lepas jer abes tgk wyg tu..aku ngn En. Hubby p lepak makan char kue teow kt malis corner kt danau kota..hiks layan..igt nk p kt bunga raya tapi xbkk lagi mase aku p tu..so p la kt danau jer..

Lepas jer siap mkn..ktorg xtaw nk buat ape da..aku ckp la kt hubby.. lau balik comfirm jem. Jom la layan snuker plak..wahahaha...

En hubby pantang di offer lau men snuker..n secepat mungkin die call Mr Naqi (Boipren Myra) n adik kesayanagn dorg2 sume syam..hahaha

so layan la dorg snuker tu sampai kul 10 mlm aku dok menengok jer dorg men..so dgn secare sengaje aku snap gambr dorg..jom tgk aper dorg lakukan.hiks :D


Encik Hubby yg sgt perasan segak..~~~


Ni la adik dorg2 sume..~~SYAM


Ni plak en hubby ngah sedia nk shoot bola tu...haha MR Naqi tgk jer la yer hiks :p

n abes jer men snuker tu..kami lepak di Al-Azmi plak..sbb kawan en hubby dari rawang dtg nk lepak mkn same2..tapi aku ngn hubby da kenyang so kami minum jer la hihi :D

n kesimpulan nyer ktorg ballik dalam kul 12...baru la sampi ke rumah di cheras yg jauh tu..huhu ok tu la citer ari jumaat aku..hiks :D

Niena_Shengal

12/01/2010

:: Kehidupan rumah tangga ::

Alhamdulillah syukur...ari nih da ari yg ke-11 aku jadi seorang isteri kepada Muhammad Amran :)

Aku bahagia sgt2..segalanyer berjalan dgnn lancar buat masa sekrang..insyaallah aku berdoa smoga kehiidupan aku akan bahagia terus hingga akhir hayat...aminn :)




Niena_Shengal

11/30/2010

11/29/2010

:: Kakak Aku ade Blog ::

Muahahahaha......

1st thing aku nk buat biler taw kakak kesayangan ku ade blog..hiks :))

ok la...jom la lepak blog kakak saye nih eh..

Info kakak:::::

Dia da kawen ngn aneep ade anak sowng name Auni.. :)
Dia tua dari aku 2 thn hiks :)
Dia sayangkan aku hahaha :D
Dia sgt giler2 mcm aku...TAPI!!!!! Die lambat mcm kapal selam..hiks :p (jgn mara yer kak)

<3<3<3

Niena_Shengal

11/22/2010

:: Aku Terima nikah...Bla bla bla ::

Alhamdulillah...syukur sgt2...tepat 10 am tanggal 21/11/2010 dengan satu lafaz menjadi titik bersejarah buat aku..
Dengan rasmi nye aku telah SAH menjadi seorang isteri kepada Muhammad Amran :)

So gelaran telah bertukar dari CIK kepada PUAN okeh :]

hurrrmmm..dan hari nih genap la sehari aku bergelar isteri :)

masih kekok..tapi insyallah akan cube sedaya upaya :)

ok jom usha 2 keping gamba nih..


~ Sepasang Suami Isteri yg Sempoi~


~Out Door yg Romantik :)~


All pict~~ Credit to Aneep (Abg ipar)..:) FREE hiks

Niena_Shengal

11/19/2010

:: 2 hari lagik huhu ::

Salam kengkawan....heeeeee esok 19 hb abg aku akad nikah..hiks :)
selepas 2 hari turn aku plak...huhuhu

nebes2...suda terase :)

Niena_Shengal

11/16/2010

:: Salam Aidil Adha::

Disini aku ingin mengucapkan
"SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA"
Kepada kawan2 shabat andai sume :)

Kepada yang mengerjakan ibadah haji..semoga kalian dpt menunaikan ibadah haji dgn tenang...
Kepada yang akan membuat ibadah korban..semoga korban tu akan memberi rezeki kepada kita sume
aminnn.. :)

Kepada diri sendiri...bersiap sedia la..hukhuk :)

Niena_Shengal

11/14/2010

:: Xsehat ::

huhuhu...tgl 6 hari jer lagi..kerah tenaga yang ader kt umah cume 3 org ajer ok..!!
sume da pengsan...
mama da demam..
angah pon da xsehat..aku..kepale da start sakit nih..huhuhu

apor la nasib..adik beradik ku yg lain cpt la balik ek...heeeeee :)

Niena_Shengal

11/12/2010

:: Bermula Cuti ::

YANI..KO DA START CUTI KE????
BAPE LAME CUTI...???

Salam korg2 sume..hiks...agak2 korg aper perasaan yani kan.. biler aku tuleh besor name die nih...hiks... (yani jgn mrh arrr )

hiks...actually aku nk kabo kan ajer..aku da start cuti kawen da...dengan rasmi nyer...
Esok aku dah mula cuti..hehe tapi still di bebani ngn kerja2 di opis yg melambak tu..haha (mengong)

byk akiviti yg perlu aku lakukan di kampung nih..sblum menjelang nyer hari majlis pada minggu depan...cume tinggal 9 hari jer lagi okeh...apetah pulak yani tu yg tgl 8 hari..hihi 
** mcm berlumbe2 plak ngn si yani tu..hiks :p

ok la aku nk story perkara2 yg akan aku lakukan sepanjang berada dikg sblm tiba hari bersejarah itoooo..hukhuk

ok2 start esok2 pagi..aku da kene teman mama g ke kole lepeh *loghat phg (kuala lipis).. nk beli bunge n sapu tgn yg xcukup2 tu..huhu pada mlm ari plak...beser la..sambung hias2 bunga dalam pasu...+ gulung2 sapu tgn hiks...utk bg goodie beg kt tetamu yg hadir...hiks :)

lepas tu aku dgn terpakse rela hati kene buat ker opis yg melambak tu..n harap sgt ari sabtu n ahad aku free..huhu

n ade kemungkinan besar aku terpakse naek ke cameran utk beli bunga segar okeh..perjalanan dari uma saye ke puncak cameran hanya 1 jam ok...di ulangi 1 jam...hiks :p

pada hari isnin aku kene p kole lepeh lagik..nk kene g pejabat agame amik borang nikah tu plak..haiiissshhh... penat nyer da terase hukhuk..

n hari2 yg seterusnye adalah menhias bilik tido ku n bilik tido abg aku.... hukhuk

ok la kot tu jer yg dalam perancangan...yg lain2 belum di bincang lagik..hiks...

opsss..!! lupe nk ckp..aku cuti sampi ujung bulan 11 nih..so aku akan mule kerja pada 1hb..hahaha 18 hari okeh...aku bercuti ** termasuk sabtu ahad..hiks ~~ amik ko..dpt ko cuti kawen lame mcm nih..hahaha

p/s~~ yani ko cuti bape lame..?? hiks..:p n aku da dpt adiah ke-2 hiks :p

Niena_Shengal

:: Kalau lah dulu ada FB ::

hye kwn2...td aku bkk email..dpt la satu email nh.. yg buat tanda tnya kt aku..dgn buat tajuk...

Kalaulah dulu2 ade facebook...
agak2 korg aper jadi..?? hiks
sooo...cni la mika2 sume letakkan..tapi ape pon..
tokoh kite pada suatu ketika dahulu perlu la di hormati okeh :)

enjoy reading guys :)





(Klik kt gambar untuk lihat lebih jelas)

P/S~~ untuk hiburan semate2...yg penting tokoh adalah tokoh..:)

Niena_Shengal

11/09/2010

:: Migrain ::

hai ollsss..!!!

hurrrmmm...sejak akhir2 nih mcm migrain aku jadi balik la..huhu sib baek rase loya2 tu xkuat mane..cume yg rase sgt kepale berdenyut2 la..huhu tapi..

migrain nih...buat aku rase nk pitam plak..huhu riso plak aku rase...hurrmm agak bahaye di c2..hurrmm..
k la kawan2 aku nk kuar da nih...nk p lunch pastu nk p rawang..edar kad kt rawang plak..hope migrain aku blh thn...huhuhu :)


Niena_Shengal

11/08/2010

:: TenSeN ::

Owhhh..!!! Hormon aku ni da mereng kowt..!!! Asik nak ngamok jer 2 3 minggu nih..hukhuk
Ni tambah plak...Fb xley bkk..Blog pon xley bkk kt opis..giler stress...isk3...

Tapi comapny aku tu silap ler..kami org IT...pandai godek..hiks..
so dgn jayanye..aku telah berjaya bukak fb n blog di opis ku...hiks..
i did it..:)

muahahahhahaa nk block sgt..ko tgk la pe kami akan wat..hiks :p

Niena_Shengal

11/07/2010

:: Balik Bandar ::

3 hari suda berada di kg.....
tiba masanye untuk pulang ke KL...
menjalani kehidupan bekerja pula....hiks..!!

Mama tunggu yerr...ari khamis nih adik balik trs da...
kte gotong royong umah lagik..hihihi :)

Aiyakkk...daku maw kawen sudaaa...!!! hiks...

Niena_Shengal

11/06/2010

:: Aktiviti Di KG ::

Salam all, happy deepavali... :) kepada semua kaum hindu.... smoga anda meraikan perayaan anda dgn susana yang meriah.. (Hiks mmg meriah gilers)...

Sempena deepavali nih aku n akk aku pulang ke kg halaman... sbb nk menolong aper yang ptt di kg..al maklum la mama tgl berdua jer dengan angah..hihi...

Okeh la nak dijadikan cerita...Pepagi lagik kakak aku dari putrajaya da gerak ke Sentul utk gerak balik kg ngn aku...tapi disebabkan parking dekat area umah aku full so aku pon xbawak la balik kete..kete aku tuanng aku la bawak balik..kan aku da mention tadi kakak aku da on da way dtg ke Sentul nk balik ngn aku.. so aku call la tunang aku tu..nk soh anta kete kt uma la kan...tapi jam petama aku call...senyap xbejawab...jam ke dua aku call pon same jugak...so kesimpulan nyer..mmg die xbgun2 tido..sampai sudah ler...so aku pon decide..seb bek kakak aku dtg ngn laki die..so ktorg pon gerak la p ke umah tunang aku...seb bek aku de kunci spare...dgn laju nyer aku trs rembat kete sendiri..hiks

Hurrrmmm so selamat la aku merembat kete sendiri...n gerak trs sampi ke kg...xmo msg tunang aku..sbb die xsedo aku tepon die..hukhuk...majuk...haha :p (Jgn mara yer bucuk)...

So sampai jer umah..trs la jadi aktiviti pertama kami..mengemas bilik 1,2, n 3...wahhhh penat..hiks (Biorpon aku wat keje sket jerk)....

Bilik 1 tu asal nyer bilik abg long aku...tapi bese la..bilik depan..so di jadikan bilik pengantin..bilik asal aku bilik 3...so masuk aku nih..da 3 pengantin da... hihi syiokkk..hahaha :p
bilik 2 plak..bilik abg ngah aku..ptt nyer jadi bilik pengantin no.2 tapi xjadi..sbb die xbg..so tuka la pade bilik 3..so bilik tu jadi la bilik pengantin yg ke-2 plak... bilik abg aku...hihi...

opssss..u oll taw x..ni wedding...double wedding?? hiks.. aku kawen serentak ngn abg aku..hihihi hurrrmm... so tu jer la per yg aku nk update..hikhik :)...

Meh cni aku perkenalkan abg aku yg sengal.....

 ~~ Yeay... kami adalah bakal penagntin ~~
Hiks..!!

Niena_Shengal

11/04/2010

yeay..!!!!!

Aku nk bgtaw aku happy hari nih...yeay..!!! 
hiks..!!
u oll sume taw kan..beberape hari jer laki lagi aku bakal menamatkan zaman bujang...
heeee...
so tadi punye citer...lepas lunch..
aku naek opis..skali de la PM (Pinas) aku nih..dtg mencari aku..ngn bawak adiah...
WOW!!!! besar sehhh...hiks.
igtkan adiah dari die..rupe nyer PM yang tgh dlm pantang...hihi
aper2 pon..aku xcited sbb tetibe dpt adiahkan..hikhik...so..
mekaceh bebanyak yer..
PUAN Liyana n family :)




~~ from Shahril & Liyana, Ahzad & Azzalea ~~

P/S ~~ Yani...ko ader dpt adiah da x..?? hikhik jgn jeles yer..hiks :p

Niena_Shengal

11/02/2010

:: Selamat di POS ::

KAD² kahwin aku telah selamat di pos kepada rakan² yang dah bg alamat...
and aku rase dah sampai pon kad tersebut..
so kawan2 yg di jemput tu..
jgn malu jgn segan..sila la hadirkan diri ke majlis saye yer :)



Niena_Shengal

10/27/2010

:: Posto² ::



Dengan ini....aku ingin menjemput semua kawan2 blog nih.. utk berkunjung ker Majlis perkahwinan aku...hikhik xcited dah nih..:D


Niena_Shengal

10/25/2010

:: CAK ::

hye kawan²
Lame xjumpe kan..sorry la lame menyepikan diri..
Tired, penat, sume ader...hikhik
beser la..tgl bape ari mingu jer ag kan..hiks nebes la saye..
hurrmmm alhamdulillah setakat ni sumenyer berjalan ngn lancar...
xde masalah ag..

Tapi tu la..xdpt nk tumpukan perhatian pade wedding day plak...
keje kat opis nih makin banyak plak..pening kepale..hukhuk

Tetibe plak terigt kes baru2 nih.. 
Bakal pengantin larik kan diri..hope xjadi la dlm hidup aku..
aku xnk nyusahkan mama aku..sbb aku sygkan mama.. :)

ok la..xde aper sgt nk di bebelkan xde idea..
sorry kawan² next tyme kite jumpe lagik okeh..
daaaaaaaaaa :)

Niena_Shengal

10/11/2010

:: Mood ::

Hai korang sume...hurrrmmm..
xde aper pon nak update..aku xde mood..mood aku da larik jauh..
aku xsempat nk kejar...huhu xbesh tol..
huhu k la daaaaaa.... :(

Niena_Shengal

10/07/2010

Debaran......

Makin hari detik bersejarah tu semakin hampir.....
semakin hampir detik itu..semakin kuat debaran hati ini..huhuhu


~46 hari lagik~


Niena_Shengal

10/04/2010

Nanti dah kahwin dok mane??

Persoalan yang sering di tanya oleh sume org pade aku yang sememang nyer sedang sangat² serabut sekarang nih... huhu

Al kisah nyer... aku jumpe sape² la.. xkire la kawan aku ke..kawan kakak aku ker..huh..mesti akan bertanya... lepas kahwin nanti dok mane..huhu kepala aku tetibe jadi serabut ngan persoalan tu...

iye la..mane x serabutnyer.. aku skng nih da la PJJ ngn tunang aku..die kt kedah..aku di KL... lps kawen nak dok mane..uwaaa :((

da la aku nih mmg lansg xsuke lau da kawen² nih..kene dok berasingan.. aku mmg xsuke la lau da kawen kene dok asing² nih..xde feel da kawen tu..huhu tulun²..

Minx² la si permudahkan segala urusan aku nnt...

:: Kepenatan :: Sorry ::

Hai kawan² blogger ku sume...heeee sorry sangat2 sebab
mmg da lama gilers xhupdate blog yg da busuk nih...akibat sebab da lame xmandi..
hikhik...hurrmm aku agak kesibukan sejak kebelakangan ini...huhu...

hurrmm...xde story sgt..tapi tu la..smlm kakak aku buat rumah terbuka..
so aku sebagai adik yg sgt BAIK..!! dtg kerumah die utk membantu...hikhik
so setelah berpenat lelah..majlis berlansung dengan lancar n alhamdulillah sume nyer abes...heeeeee
antara menu2 yg kami buat...


~~Nasi lemak~~


~~ Satey - Kajang Haji Samsuri~~


~~ Mee soto ~~


~~ Weee..jom makan.. aku mkn ngn jemputan pertama ~~


Niena_Shengal

9/22/2010

~ Siapa Nak beli kucing ~

Untuk pembeli yang serius...
sila pastikan anda mmg suka kucing dan sgt syg kucing...
Breed: Persian
Type: Semi Flat
Age:4 Months
Colour: Grey
Sex: Male
Vaccination Record: 1st time vac on 14/09/2010
Food:Only Royal Canin
Equipments: 1 set kitten cage, 1 unit litter box, 1 unit litter scoop, 1 bags of cat litter & etc.

Dier nih sangat ceria and active(tp kekadang tuh malas jugak..) :).. tapi yg penting manje... nak mandikan pun senang...

Harga: RM600

Equipments: 1 set kitten cage, 1 unit litter box, 1 unit litter scoop, 1 bags of cat litter & etc.
Vaccination Record: on 14/09/2010
 **Sebab2 tuan kucing tidak dpt bela kucing ni da..anak die ader sakit asma..
jika berminat sila hubungi aneep : 0162251719
lokasi kucing : putrajaya

SOLD!!

9/21/2010

~ 2 Bulan sahaja Lagi~

Wahhh...tadi..aku sebok jer nak update gamabr mase majlis betunang ari tu
Aleh2...skali tgk countdown...mak aiii....
2 bulan aje lagik yang tinggal...heeeeee :))

Tak nebes pon..tapi kepala serabut pk aper yg xsetel lagik..huhuhu
jap try tenangkan diri..huhuhu (Cool okeh cool...) huhu

Da la..mOh tido kawan2 aku ngantokz gilerz nih...huhuhu daaaaaaaaa

Niena_Shengal

~~ Majlis Pertunangan~~

Salam kawan2....heeee 1stly aku nk ucapkan 'SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHR n BATIN'..
ok la seperti yang di janjikan post sblm raya ari tu..aku nk update pasal gmbar aku bertunang..heeee malu la..aku masuk sket2 jer la eh..:)
ok la..jom la cuci mate eh..:)

lau de pape nk komen.. komen jer la okeh..:)


~Menunggu Ketibaan org jauh~


~Bergambar dulu ngn MAMA~

 
~Ngan Kakak Ku yg Sengal Plak~

~Orang kuat dapur nih...Maceh yer..~

~Ni lagi kuat..org penting lam majlis nih..:) Kak ana n Along~

 
~Wit Aina..Anak sedare aku~

~Frenz.... Atun, Ayu, Nadia, Shiken n anak2~

~Bro aku yang sengal ubi~

~ Wit Anak2 Sedara...aina n danish ~

~ Out DoOr ~

~ Wit Bakal Mak Mertua..heeee ~

~ Terikat suda ngn pertunangan ini..heeee ~


~ Duit Antaran yang di beri..aku sgt Teruja dgn duit nih..heee RM???? ~

~ Out DooR wit hIm ~

~ Pandangan ini sgt bermakna ~

~ Love From Us ~


Thanks to All sebab sudi tgk2 gamba2 nih...semoga anda sume terasa teruja jugak..
sama macam aper yang aku rase...heeeeeeeee :)

Hope xde yang rase sakit mate tgk gamba2 ni sume okeh...heeeeeee

Lot Wit Love~~~
Niena_Shengal

..::OuR JouRneY::..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers