Di taja OLEH:

12/21/2010

Bekerja sambil bercuti di Pulau Pinang :)

Salam all :)

heeee...aku nk story pasal last week aku p outstation di Pulau Pinang sambil bercuti2 :)..
citer nyer banyakkk...hiks 

ok la..ktorg gerak dari opis tu kul 11 pagi (actually janji kul 10.. tapi byk palk mende last minit xsetel lagi so jadi la kul 11 lebih2..hiks).. 

So bermula perjalanan kami dalam van ini...

~yg naek van nih adalah aku, raje, kak nurul, ric, tini n krol n xlupe abg is(Pemandu ktorg)..tapi selepas berenti di stesen minyak Rawang.. 
meni dgn sebok nyer nk join ktorg naik van..hiks die jeles ~

Setelah lebih kurang 2 jam perjalanan ..ktorg benti dekat R n R Tapah utk berenti makan n solat..di sebabkan perjalanan kami masih jauh..kami solat jamak ajer :)

selepas selesai sumenye..ktorg sambung perjalanan lebih kurang kul 3 ktorg gerak..so dalam perjalanan tu..ktorg sume xpnh berenti bergelak ketawa....ader satu part lawak paling giler la..

Tajuk tu meni la yg start dulu.. BULU KAKI...hiks.. sampai dekat ric...

"Kawan aku de sorg yg bulu kaki die bley pusing2 punyer..mcm bulu kaki laki2"ric ckp
lalu kawan nyer berkata"isk ric ko citer sal aku ker aper nih..."
ric"erkkk...--- ko ke kwn aku yg de bulu kaki ley pusing2 tu..hahaha siyes dowh..aku lupe.ko ke kwn aku tu...hahahahaha"
dengan serenta satu van "Hahahahahahahaha" gelak terbahak2 tak henti2 lebih kurang seminit kot..sampai abg is pon nek bosan ngn ktorg..haha (sampai sekarang ni lawak tu masih terngiang2 la...haha)

ok2 jom sambung story..hiks :D

~Heeee..tu dia tersergam indah menara KOMTAR...~

Eh aku lupe nk ckp..ktorg g nih tarikh nyer 15-18 Disember 2010...
Ok2...sesampai jer ktorg di Penang tu ktorg cari berjaya hotel penang... di sebabkan kami sume xde la henpon yg boleh access to GPS..korang taw ker ktorg pakai per???
haaaa....betapa canggeh nyer ktorg.... ktorg gune laptop...hiks :D
lawak2...mase tu rase macam org giler dalam van tu...ktorg cari Hotel tu menggunakan Google Maps... hiks...hebat x kami??? hahahaha :)

ok2..ktorg da jumpe da hotel tu..so bermula la operasi memunnggah barang keluar dari van...heee 
kami menuggu lebih kurang sejam jugak la utk check-in ke hotel tu..

** siyes la aku ckp...service dari hotel nih sgt xbesh...aku mmg xsuke lansg..da la xlayan ktorg..
mcm aper jerkkk...sume org2 kt hotel tu sgt xbesh...huhu

okeh2...next gambar.....
~Ni merupakan kerja ktorg kat sane..bergambar..hahaha actually ktorg kene entertain client ktorg kene bg yg terbaek utk department ktorg~

Hari pertama ktorg bz giler..n ktorg xsempat lansg nk snap2 gambar..jadi biler hari ke-2 dtg..ktorg berusaha utk menghabiskan kodak..hahahaha :p




~ Ni adalah last day utk kerja kami..tpi ktorg stay lagi 1 ari kt sane...hiks :) sukep2..stay utk lepaskan lelah...~

Lagi syiok..ktorg tuka hotel yg lebih besh dari berjaya hotel penang tu...hahaha
hotel mane ktorg p..hiks :)

ni diaaaa... :)


~Cititel Hotel Penang :)~

Hotel ni punyer servis mmg besh la..dari berjaya yg hampeh tu...

** So utk org yg p Penang tu..aku syorkan uoll menginap di sini..regenye..xtaw plak aye..sbb aye dok free jer :)..

Korang nk tgk aper yg besh nyer kt sane... :)

~Bergambo di depan Cititel :)~
 ~Lagi depan Cititel...(all Gurl)~


~ Kami di Lobby Cititel :) (Yg comey2 jer..) ~

Korang tgk nih..besar x lobby nih :) heeee tu menunjukkan Cititel lagi besh :)

Ok jom jalan2 di Penang..hiks :)






    
~Makan2 boss belanja diatas usaha keras kami menjayakan program ni :) yeay...Ikan siakap bakar 3 ekor kami berlapan bedal...~

heeee...Jom layan plak gamabr kt bwh nih...jalan2 b4 balik :)




~Tamat suda kerja n percutian kami :)~

~Peace No War from us :)~

Lepas je jalan2 kt sekitar pulau pianag tu..ktorg p gerak beli jeruk2 plak..ramai yg kirim..jadi kene la beli..tapi aku...xde yg kirim pon :) jadi aku beli utk laki aku jer hiks :p

afta dat ktorg trs gerak pulang ke KL...heeeee

babai Penang... hope we will see again... :)

p/s: credit to datuk k ---->> blog & Fb
Niena_Shengal

4 comments:

Zonan said...

wahhh... nina dah mengabadikan pengalaman kita disana didalam blog... kena share kt yg lain nie..

ps: gambar tu ada copyright tau :p hahaha

^_^NieNa SheNgaL^_^ said...

ahaha....sori krol..lupe nk ckp..krdit to krol..alah mentang2 aye xbwk aye punye kamera bleh ar...:p

oneyani said...

bestnye korang...aku xsempat pon nak rase sume ni...jeles hokay!

^_^NieNa SheNgaL^_^ said...

hehehe....ni pon sebab terpakse..ikut kan ktorg pon xmo p..hiks...

..::OuR JouRneY::..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers