Di taja OLEH:

10/29/2009

IA @ Information Architecture...

Aduh berbelit lidah aku nk sebut mende alah ni..hurrmm tapi tu la hakikat nyer.. korang sume tau ke ape mende Information Archtecture (IA) ni?

Architect kah?
"wahh hebat nyer ko nina.. belajar amik dip. information technology jer.. alih2 keje jadi architect ko yer.."
harharharhar...gelak terbahak2 aku sbb ader yg ckp mcm tu..siap ari tu ckp..
"weh gaji ko mesti 5k kan..best nyer..belanja la aku"
.. lagi sekali aku tergelak sendirian.. haih la kawan2 ku sume..tidak ku sangka taggapan kalian sampi mcm tu sekali pade kerjaya ku, yg sbnr nye hanya la seorg kuli.. yang selalu nye menuggu gaji yg selalu sgt delay..warrgghhh..!!!!

hikhik..untuk pengetahuan kawan2 sume, (yg xnk tau kene tau gak) keje aku ni bkn la sebagai architect yg wat bangunan tinggi2 tu..huhu.. adoi la.. keje aku ni hanya la membuat rangka (lebih dikenali wireframe dikalangan org2 IT) website. dan merupa kan kerja contract jer..yg selalu sgt di jadi kan kuli oleh boss2 yg sgt suke jual ikan(sell fish)..!! huh..benci tau..keje aku ni mase fasa pertama je jadi seorang yg sangat sibuk n selalu balik lambat..meeting sana sini.. hurrmm.. hidup ajer website tu..amik ko.. terus dilupa kn..di umbang ambing macam bola..sekejap pegang akaun PBT sekejap pegang akaun ministry...aduih la smapi rase fedup pon ade gak..tapi da name pon keje bawah org..haha.so redha je la.. *alamak aku rase lari topik dah ni..ni cite pasal keje aku..bkn ape itu IA..lalalalala..hahaha balik pade topik asal ok..

So macam aku cakap tadi la.. keje aku melakar website..tu kalau scope keje aku kt company ni la..kalau company lain aku rase yg xjauh beza nye kene buat research, kene pandai bercakap dgn client, kena pandai tarik minat client..huh..sakit betul keje mcm tu..tapi tu la pengalaman aku..haha

huh!! ape..gaji aku riban2...memang la riban..tapi xde nye cecah angka 2k tu ha..xpnh wujud 2k la dlm slip gaji aku tu..hahahaha mengikut kemampuan aku tu..kalau kehidupan aku di kampung atau di negeri kos sara diri rendah contoh; Kelantan. Terengganu dan Kedah, boleh la dikatakan agak loaded la..
TAPI...!!! aku bekerja di Kuala Lumpur yg merupakan bandar metropolitan..Wahh gaji aku 1k stgh jer...hurrrmm.. aper la sgt..yg ader..nk blnje org pon kene kumpul duit dulu baru leh balnjer..kalau tak..mmg kirim salam la ko nk jadi loaded..huhu..
tu yg korg kate kn aku kaya..?? isk3.. xpatut betul la..hahaha..lagi mase2 mcm ni..korang tau x..gaji aku akan sentiase delay utk dalam setahun ni da..mmg sakit woo..kdg2 delay sampi 2 bln..abis sume bill kene potong kt umah tu..hurrrmm. skng ni..astro pon da kene potong..hahaha..tekanan betul aku..biler la mau masuk gaji aku nih..-_-

rezeki Allah bagi aku mcm ni kn..so aku redha..hanya ni yg aku mampu..bkn xberusaha..dah berusaha dah..tapi xde rezeki lain lagi..terima la seadany kn...=)

2 comments:

Putra Al-Maliki said...

kire arkitek la jugak tue.. arkitek x semestinya buat bangunan.. asal ia melibatkan akitiviti merangka, orang yang membuatnya dipanggil sebagai arkitek..

psst: arkitek kt sws boleh dikire dengan jari same spt di cm.. hehe

^_^NieNa SheNgaL^_^ said...

huh..iye ker..?? xterpk lak mcm tu..sbb kadang2 dorg menga kn kami gak..

..::OuR JouRneY::..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers