Di taja OLEH:

1/11/2013

Info Janggut

As Salam sume...

tadi pepagi lagi incik hubby tag aku kt FB ngn satu artikel mengenai janggut...

Actually incik hubby nih die penyimpan janggut..cume xde la panjang mane..hanya seadar cukup nk cover dagu die dari licin...
tujuan die simpan pon sbb die rase kalo die xde janggut die mcm budak2... hihihi

Aku memule ok jer..cume sejak kawen nih.. jadi penggeli plak pade janggut die..hiks..!!
da soh cukur tapi die xnk..so redha jer la..

So di sebabkan aku sllu bising pasal janggut die buat aku geli.. die bg la artikel nih kat aku..jom bace jom!!


Assalamualaikum dan sala jumaat...

Kajian terhadap janggut menyerlahkan satu lagi bukti saintifik tentang apa yang disunnahkan oleh Nabi kita sejak lebih seribu tahun dahulu.

Dr Jamnul Azhar Mulkan, seorang doktor perubatan, pemilik rangkaian klinik juga seorang pendakwah, dalam satu ceramah, mendedahkan hasil kajian yang sangat luar biasa mengenai khasiat janggut.

Ia bukan tunggul gerigis, bukan penyeri atau penyerabut wajah tetapi jauh lebih hebat daripada itu.

Menurutnya, kajian oleh saintis dari Massachusetts Institute of Technology, Amerika Syarikat yang berjudul The Amazing Fact of Human Body mendapati janggut lelaki mengandungi hormon testosteron yang amat diperlukan bagi kesuburan wanita.

Ia mampu menstabilkan kitaran haid selain menggalakkan pertumbuhan telur wanita.

SUBHANALLAH!

Caranya bagaimana? Hanya melalui sentuhan. Jadi kepada sesiapa yang belum punya anak kerana ada masalah kesuburan, ataupun jarang anak dan mahu dirapatkan lagi, mintalah suami simpan janggut, dan belailah selalu janggut suamimu itu.

Ini sekali gus jadi bukti apa yang disaran oleh Islam sejak zaman silam, boleh dibuktikan secara saintifik akan hikmah dan kelebihannya.

Wallahualam.


So..setelah bace n amati sume tu..aku tetap jadi penggeli..kekekeke
xper yg penting 

♥♥♥saye syg...cinta.. suami saye ketat² :) ♥♥♥

Sumber--->> FB Kelantan FA

2 comments:

~AmyLiana86~ said...

fahmi lagi untung xpernah tumbuh janggut..xyah nk bazir2 duit beli gillete..hehe

♥♥ Mama Ash ♥♥ said...

hihi..ala amran pon xcukur janggut die mi..die gunting sket2 jer..xpanjang sgt pon..ciput tu jer..tapi geli ler..keke

..::OuR JouRneY::..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers