Di taja OLEH:

11/30/2010

11/29/2010

:: Kakak Aku ade Blog ::

Muahahahaha......

1st thing aku nk buat biler taw kakak kesayangan ku ade blog..hiks :))

ok la...jom la lepak blog kakak saye nih eh..

Info kakak:::::

Dia da kawen ngn aneep ade anak sowng name Auni.. :)
Dia tua dari aku 2 thn hiks :)
Dia sayangkan aku hahaha :D
Dia sgt giler2 mcm aku...TAPI!!!!! Die lambat mcm kapal selam..hiks :p (jgn mara yer kak)

<3<3<3

Niena_Shengal

11/22/2010

:: Aku Terima nikah...Bla bla bla ::

Alhamdulillah...syukur sgt2...tepat 10 am tanggal 21/11/2010 dengan satu lafaz menjadi titik bersejarah buat aku..
Dengan rasmi nye aku telah SAH menjadi seorang isteri kepada Muhammad Amran :)

So gelaran telah bertukar dari CIK kepada PUAN okeh :]

hurrrmmm..dan hari nih genap la sehari aku bergelar isteri :)

masih kekok..tapi insyallah akan cube sedaya upaya :)

ok jom usha 2 keping gamba nih..


~ Sepasang Suami Isteri yg Sempoi~


~Out Door yg Romantik :)~


All pict~~ Credit to Aneep (Abg ipar)..:) FREE hiks

Niena_Shengal

11/19/2010

:: 2 hari lagik huhu ::

Salam kengkawan....heeeeee esok 19 hb abg aku akad nikah..hiks :)
selepas 2 hari turn aku plak...huhuhu

nebes2...suda terase :)

Niena_Shengal

11/16/2010

:: Salam Aidil Adha::

Disini aku ingin mengucapkan
"SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA"
Kepada kawan2 shabat andai sume :)

Kepada yang mengerjakan ibadah haji..semoga kalian dpt menunaikan ibadah haji dgn tenang...
Kepada yang akan membuat ibadah korban..semoga korban tu akan memberi rezeki kepada kita sume
aminnn.. :)

Kepada diri sendiri...bersiap sedia la..hukhuk :)

Niena_Shengal

11/14/2010

:: Xsehat ::

huhuhu...tgl 6 hari jer lagi..kerah tenaga yang ader kt umah cume 3 org ajer ok..!!
sume da pengsan...
mama da demam..
angah pon da xsehat..aku..kepale da start sakit nih..huhuhu

apor la nasib..adik beradik ku yg lain cpt la balik ek...heeeeee :)

Niena_Shengal

11/12/2010

:: Bermula Cuti ::

YANI..KO DA START CUTI KE????
BAPE LAME CUTI...???

Salam korg2 sume..hiks...agak2 korg aper perasaan yani kan.. biler aku tuleh besor name die nih...hiks... (yani jgn mrh arrr )

hiks...actually aku nk kabo kan ajer..aku da start cuti kawen da...dengan rasmi nyer...
Esok aku dah mula cuti..hehe tapi still di bebani ngn kerja2 di opis yg melambak tu..haha (mengong)

byk akiviti yg perlu aku lakukan di kampung nih..sblum menjelang nyer hari majlis pada minggu depan...cume tinggal 9 hari jer lagi okeh...apetah pulak yani tu yg tgl 8 hari..hihi 
** mcm berlumbe2 plak ngn si yani tu..hiks :p

ok la aku nk story perkara2 yg akan aku lakukan sepanjang berada dikg sblm tiba hari bersejarah itoooo..hukhuk

ok2 start esok2 pagi..aku da kene teman mama g ke kole lepeh *loghat phg (kuala lipis).. nk beli bunge n sapu tgn yg xcukup2 tu..huhu pada mlm ari plak...beser la..sambung hias2 bunga dalam pasu...+ gulung2 sapu tgn hiks...utk bg goodie beg kt tetamu yg hadir...hiks :)

lepas tu aku dgn terpakse rela hati kene buat ker opis yg melambak tu..n harap sgt ari sabtu n ahad aku free..huhu

n ade kemungkinan besar aku terpakse naek ke cameran utk beli bunga segar okeh..perjalanan dari uma saye ke puncak cameran hanya 1 jam ok...di ulangi 1 jam...hiks :p

pada hari isnin aku kene p kole lepeh lagik..nk kene g pejabat agame amik borang nikah tu plak..haiiissshhh... penat nyer da terase hukhuk..

n hari2 yg seterusnye adalah menhias bilik tido ku n bilik tido abg aku.... hukhuk

ok la kot tu jer yg dalam perancangan...yg lain2 belum di bincang lagik..hiks...

opsss..!! lupe nk ckp..aku cuti sampi ujung bulan 11 nih..so aku akan mule kerja pada 1hb..hahaha 18 hari okeh...aku bercuti ** termasuk sabtu ahad..hiks ~~ amik ko..dpt ko cuti kawen lame mcm nih..hahaha

p/s~~ yani ko cuti bape lame..?? hiks..:p n aku da dpt adiah ke-2 hiks :p

Niena_Shengal

:: Kalau lah dulu ada FB ::

hye kwn2...td aku bkk email..dpt la satu email nh.. yg buat tanda tnya kt aku..dgn buat tajuk...

Kalaulah dulu2 ade facebook...
agak2 korg aper jadi..?? hiks
sooo...cni la mika2 sume letakkan..tapi ape pon..
tokoh kite pada suatu ketika dahulu perlu la di hormati okeh :)

enjoy reading guys :)





(Klik kt gambar untuk lihat lebih jelas)

P/S~~ untuk hiburan semate2...yg penting tokoh adalah tokoh..:)

Niena_Shengal

11/09/2010

:: Migrain ::

hai ollsss..!!!

hurrrmmm...sejak akhir2 nih mcm migrain aku jadi balik la..huhu sib baek rase loya2 tu xkuat mane..cume yg rase sgt kepale berdenyut2 la..huhu tapi..

migrain nih...buat aku rase nk pitam plak..huhu riso plak aku rase...hurrmm agak bahaye di c2..hurrmm..
k la kawan2 aku nk kuar da nih...nk p lunch pastu nk p rawang..edar kad kt rawang plak..hope migrain aku blh thn...huhuhu :)


Niena_Shengal

11/08/2010

:: TenSeN ::

Owhhh..!!! Hormon aku ni da mereng kowt..!!! Asik nak ngamok jer 2 3 minggu nih..hukhuk
Ni tambah plak...Fb xley bkk..Blog pon xley bkk kt opis..giler stress...isk3...

Tapi comapny aku tu silap ler..kami org IT...pandai godek..hiks..
so dgn jayanye..aku telah berjaya bukak fb n blog di opis ku...hiks..
i did it..:)

muahahahhahaa nk block sgt..ko tgk la pe kami akan wat..hiks :p

Niena_Shengal

11/07/2010

:: Balik Bandar ::

3 hari suda berada di kg.....
tiba masanye untuk pulang ke KL...
menjalani kehidupan bekerja pula....hiks..!!

Mama tunggu yerr...ari khamis nih adik balik trs da...
kte gotong royong umah lagik..hihihi :)

Aiyakkk...daku maw kawen sudaaa...!!! hiks...

Niena_Shengal

11/06/2010

:: Aktiviti Di KG ::

Salam all, happy deepavali... :) kepada semua kaum hindu.... smoga anda meraikan perayaan anda dgn susana yang meriah.. (Hiks mmg meriah gilers)...

Sempena deepavali nih aku n akk aku pulang ke kg halaman... sbb nk menolong aper yang ptt di kg..al maklum la mama tgl berdua jer dengan angah..hihi...

Okeh la nak dijadikan cerita...Pepagi lagik kakak aku dari putrajaya da gerak ke Sentul utk gerak balik kg ngn aku...tapi disebabkan parking dekat area umah aku full so aku pon xbawak la balik kete..kete aku tuanng aku la bawak balik..kan aku da mention tadi kakak aku da on da way dtg ke Sentul nk balik ngn aku.. so aku call la tunang aku tu..nk soh anta kete kt uma la kan...tapi jam petama aku call...senyap xbejawab...jam ke dua aku call pon same jugak...so kesimpulan nyer..mmg die xbgun2 tido..sampai sudah ler...so aku pon decide..seb bek kakak aku dtg ngn laki die..so ktorg pon gerak la p ke umah tunang aku...seb bek aku de kunci spare...dgn laju nyer aku trs rembat kete sendiri..hiks

Hurrrmmm so selamat la aku merembat kete sendiri...n gerak trs sampi ke kg...xmo msg tunang aku..sbb die xsedo aku tepon die..hukhuk...majuk...haha :p (Jgn mara yer bucuk)...

So sampai jer umah..trs la jadi aktiviti pertama kami..mengemas bilik 1,2, n 3...wahhhh penat..hiks (Biorpon aku wat keje sket jerk)....

Bilik 1 tu asal nyer bilik abg long aku...tapi bese la..bilik depan..so di jadikan bilik pengantin..bilik asal aku bilik 3...so masuk aku nih..da 3 pengantin da... hihi syiokkk..hahaha :p
bilik 2 plak..bilik abg ngah aku..ptt nyer jadi bilik pengantin no.2 tapi xjadi..sbb die xbg..so tuka la pade bilik 3..so bilik tu jadi la bilik pengantin yg ke-2 plak... bilik abg aku...hihi...

opssss..u oll taw x..ni wedding...double wedding?? hiks.. aku kawen serentak ngn abg aku..hihihi hurrrmm... so tu jer la per yg aku nk update..hikhik :)...

Meh cni aku perkenalkan abg aku yg sengal.....

 ~~ Yeay... kami adalah bakal penagntin ~~
Hiks..!!

Niena_Shengal

11/04/2010

yeay..!!!!!

Aku nk bgtaw aku happy hari nih...yeay..!!! 
hiks..!!
u oll sume taw kan..beberape hari jer laki lagi aku bakal menamatkan zaman bujang...
heeee...
so tadi punye citer...lepas lunch..
aku naek opis..skali de la PM (Pinas) aku nih..dtg mencari aku..ngn bawak adiah...
WOW!!!! besar sehhh...hiks.
igtkan adiah dari die..rupe nyer PM yang tgh dlm pantang...hihi
aper2 pon..aku xcited sbb tetibe dpt adiahkan..hikhik...so..
mekaceh bebanyak yer..
PUAN Liyana n family :)




~~ from Shahril & Liyana, Ahzad & Azzalea ~~

P/S ~~ Yani...ko ader dpt adiah da x..?? hikhik jgn jeles yer..hiks :p

Niena_Shengal

11/02/2010

:: Selamat di POS ::

KAD² kahwin aku telah selamat di pos kepada rakan² yang dah bg alamat...
and aku rase dah sampai pon kad tersebut..
so kawan2 yg di jemput tu..
jgn malu jgn segan..sila la hadirkan diri ke majlis saye yer :)



Niena_Shengal

..::OuR JouRneY::..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers