Di taja OLEH:

5/23/2011

::Perfect first date::

Salam... ai korang sumeeeee... huhu aku rase² la aku dah ter "MISS" 2 entry kan..hihi..
DAY 3 n Day 4...huh aku GAGAL..mencikkkkkk!!!!!!!!!! xper la.. aku tetap akan ikut step ok..
So jadi nyer ari nih aku akan buat 3 entry sekali gus..agak2 berjaya x?? hahaha

okeh2 xmo buang masa... nih ada la entry utk DAY 3---- >> idea utk perfect 1st date...heee :)

aku sbnrnyer xde idea..sbbnyer aku adalh seorg yg sgt sempoi..
kalau korang nak taw 1st date aku ngn hubby aku dulu pon sempoi..xde ape nk di cover²..
n ktorg sgt bersikap keterbukaan.. hihi tapi kalau nk jugak..
okeh kt cni aku try the best utk bg korg idea la..kot2 korang btl2 perlukan idea utk 1st date korg kan..heee
jom layan beberape perkara yang korng perlu amik berat... :)


GIRL..!!!

1: okeh 1st skali.. korang mesti la tgk keterampilan korang..makne nyer dari segi korang berpakaian n make up korang la.. jgn terlalu keterlaluan n jgn terlalu selekeh... JUST SIMPLE and NICE.... ♥♥ (Sebab lelaki suka Gurl yang simple n die taw this gurl pandai berjimat cermat)

2: yg ke-2 adalah korng punye lagak.. heee sllu nyer kalau gurl nih keluar utk 1st date mesti nk BOY yg BELANJA kan... :p.. aku rase korg ptt ubah yang nih..Make ur self rase selesa utk belanja lelaki dulu..tapi kalau that boy da berdegil sgt n nk sgt tunjuk dorg tu lelaki sejati...finee biar jer la dorg byr.. selamat la duit korg jgk kan...heee :)

3: ha yang ke-3 nih paling penting..jgn skali² korang mangade nk jadi kan diri korang gedik okeh.. yerp betul ramai lelaki suke girl yg gedik..tapi gedik bkn la langkah yg elok utk mereka pilih anda untuk jadi calon isteri mereka..huhuhu (I know becoz da pnh buat dolu2..huhu)..kalau korang nk gedik tgu biar btl2 korang punye relationship tu jadi baru boleh..tu pon jgn lebey2..kang nyampah plak boy kt girl..heee :p

4: ok bile makan plak..kebanyakan girl suke cover bile makan kan..ala bese la 1st date kan.. meh cini meh..aku nk ckp..xpayah la cover sgt..just cukup la..mkn dgn kesopanan yang kite ade..xperlu terlalu cover..tkt2 nnt kite terlupa nk cover..da kantoi yg kite sbnr nyer mkn nasi sampai 2 pinggan..hihihi :p

5: ok yg last idea utk girl...  last ni taw.. pendek n padat JUST BE YOURSELF..

BOY...!! 

1: Same jer mcm girl.. jage keterampilan.. xpayah nk tunjuk awak tu smart sgt..n xpayah tunjuk awak tu selekh sgt.. kalau btl2 nk jumpe awek tu nk buat kawan btl... just be SIMPLE n NICE :) 

2: Lagak u oll tu... kalau girl nk blanje u oll bg jer la..xyah la baik sgt..skali skale bg la can awek plak blnje u oll kan..tapi sgt biler da stat blanje skali..trs2 u oll buli dorg.. haaa mmg larik la awek tu... :p

3: hah...kalo girl aku ckp jgn GEDIK kan..utk boy nih..aku hope korang jgn la tunjuk korang tu GANAS sgt.. :) takut awekk tu larik nnt..hihihi

4: ok last yer..aku xde idea sgt utk boy nih..hihihi :) same ngn girl la jugak. pendek n padat.. JUST BE YOURSELF :)

heeeee...so sampai sini suda untuk DAY 4..hahaha :)

Niena_Shengal

No comments:

..::OuR JouRneY::..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers