Di taja OLEH:

7/07/2010

..:: Perpisahan Yang Memedihkan ::..

salam kawan²..bertemu lagi kite pada hari yg mendung & hujan ni...sangat enak kalau dapat tido ni..:))

setelah aku bercuti selama seminggu untuk merehatkan fikiran dan juga setelkan apa² patut menjelang hari bahagia aku yang dah tak lama dah ni.. dan alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar....

tapi bkn la pasal hari bahagia yang akan aku citerkan ari nih..
TAPI..!! tentang perpisahan... perpisahan yang sangat memedihkan..yang memang aku tak pernah terfikir akan berlaku.. Perpisahan ni tak pernah dirancang..selama hampir 3 tahun.. aku dan die xpernah berpisah jauh atau pon paling lama pun seminggu jer aku dan die berjauhan..tapi kali ini.. ibarat sehari bagaikan seminggu, seminggu bagaikan sebulan...n sebulan ibarat setahun..

aku dan die akan di pisahkan dengan jarak yang jauh..dan aku xboleh jumpe die dengan kerap lagi..die akan berpindah untuk membina kerjaya baru die di sungai petani - kedah..huhu terlalu pedih untuk aku terima semua ini..begitu juga die..apa yang bakal jadi pada aku..sume tu bermain di fikiran die..die tau aku xboleh tanpa die.. his everything to me.. aku sedih.. :((

but thanks to kawan² yang bagi semangat kt aku.. walaupun kesedihan aku tetap ada..aku akan cuba untuk membiasakan diri..

        


Niena_Shengal

6 comments:

myranaqi said...

be strong nina..muking kerjaya yg di aplih ni leh menjamin kehidupan dia utk ms akn dtg ..mmg pedih , perit n sumenyer mmg skit kite nk hadapi tp kite kena kuat utk menghadapi hari2 yg mendtg ni...be strong ye syg..

~AmyLiana8886~ said...

nina..be strong ok..masa amy balik ganu beheti kerja dekat skali aritu pun sedih sngat2..hari first nk balik mmg sehari dah nangis..then sampai je ganu rase nak balik kl balik..memang sedih sgt2..2 3 hari nangis je keje..asal teringat dia nangis..bila msg ke kol je nak nangis..tp lama2 dh jd kebiasaan..nina pun akan ok nati..

amy tau perasaan nina sb amy dgn fahmi dulu pun asyik berkepit je..xkluo dgn org len..sakit demam ke dia yg bawak pegi klinik n ada pape je dia je kan..mcm nina n mere jugak.. tp nina kena kuat, insya Allah lama2 nina akan biasa...dont cry anymore..huhu..

^_^NieNa SheNgaL^_^ said...

myra...
thanks a lot...sgt pedih untuk sume nih..ati nih mmg sgt xboleh terima..biler teringat jer die akan pergi... ati nih jadi hiba sgt.. xterkata..

^_^NieNa SheNgaL^_^ said...

amy..
Thanks amy..tapi org xsekuat amy.. mmg btl akan ok xlame lagi..tapi saat² mcm nih..org sgt perlukan mere.. org perlukan sokongan die..

amy sendiri taw kn..lagi bape bulan jer lagi ktorg nk kawen..sume nih sgt² bg kejutan yg teramat..xmampu di ucapkan dgn kata² yg boleh org lakuakan hanyalah menangis..org xkuat amy..xkuat mcm amy.. :(

~AmyLiana8886~ said...

nina2...nina ingat amy kuat sgt ke..xde maknanyer nina..tanya fahmi tu cmne nangis masa nakblik ganu..siap nangis dlm bas lg tau..mmg perit rasenyer..

tp..nina dh nk kawin kan..yg tu mmg lagi perit..tambah lak dgn contract nk hbs..keje lagi kan..susah..xpe2 nati lepas kawin carik keje kat kedah ek..hihi..

xyah layan sgt perasaan tu..lg nina layan lg la sedih..wat xtau je..insya allah akan ok..

^_^NieNa SheNgaL^_^ said...

ntah la amy.. skarang nih pon da mcm org giler da tetiap mlm nanges biler hari tu semakin hampir..serabut kepala da pk nih...

nk carik keje kt kedah tu pon cam ssh..dorg kt sungai petani..sg petani jauh..xbyk keje bidang IT..tu tmbah lagi pening.. :,(..

haiihhh..pe la nk jadi kn..huhu
BTW thanks yer amy..huhu

..::OuR JouRneY::..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers