Di taja OLEH:

5/27/2010

CUTI

Salam......

Cuti 3 hari ape korang nak buat..aku mcm bese la..TIDO..!!! nk update blog ari minggu mmg x ler..kuikui

ok la kawan² aku nk balik dah ni..byebye....

Selamat berhujung minggu n bercuti...

5/25/2010

43 Pantang Larang Bakal Pengantin

Salam sume... tadi jalan2 kt page bakal pengantin ...jumpe la plak pantang larang bakal pengantin..

So..aku ni kan di kira bakal pengantin jugak kn..jadi dgn besar hati nye aku nk mencopy n paste masuk lam blog aku nih... utk tujuan jadikan amalan utk beberapa bulan je lagi nih..huhu

5/24/2010

Gamba jer..:)



Citrawarna 2010...!!

hai kawan² sume... hurrmmm aku nk tny ni..korg ade pegi x kat dataran hari sabtu baru² nih... laaaaa kan ade malam citrawarna kt sane.. hihi aku pegi pon selepas die di pakse oleh aku..haha.. agak kejam bunyi nyer tapi itu lah hakihat sebenarnya..!!!

Hurrrmm..mungkin ade yang xpegi kot..tapi xper..ade disiarkan secara lansung dekat TV2..!! tapi ade ke yang tegok..sbb rase aku lebih ramai yang nk tgk konsert final AF 8..huh.!! (Shahir menang) xper la..mereka lebey rela tgk nyanyian tersebut dari warna warni negara... :) xde salah pon.. cume mereka akan rase sgt terlepas peluang la..ngeeeee :p

Setelah dipakse die pon reda..so ktorg p pon naek tren ajer..sbb da taw komfem jem..!! Die pegi pon sbb aku ckp ada mega dikir barat..yang di persembahkan oleh lebey kurang 5 ribu org peserta perarakan...wahhh jumlah yg agak besar...kalau korang nak taw persembahan dikir barat tu di masukkan dalam malaysia book of records..!! :)
Congrats Malaysian... 1 Malaysia.. yeay..!!!

Dan persembahan dikir barat tu adalah persembahan terakhir selepas perarakan.. Yang paling aku suke perarakan yang pertama skali.. perarakan dari segmen pantai timur... yang berkonsepkan homestay.. mase perarakan tu tetibe terigat zaman kanak².. sbb mase tu ade budak² yg maen congkak, lompat getah etc.. WAH!!!! betul² mengimbau kenangan dolu² la..hihii..

hurrmm..aku pon xreti sgt nk ckp pasal  entry ni...hurrrmmm korg nk gambo ker..?? huhuhu camne nk ckp eh.. nk di jadikan cite gak la..kamera aku xbawak.. kamera aku mama pinjam jadi per yg aku mampu shot gune kamera hp yang xseberapa ni je la..da la xley zoom jadi aku ley masuk kan mane yg nmpak jer la eh.. minx maaf yer kawan² :)

Ni la segmen yang aku ckp tu.. :)

Segmen masyrakat cina..:)


Antara peserta perarakan yang siap sedia nk ber dikir barat.. :)
(Thumb's up)

Last but not Least.... mesti la tuan punye blog..:)
tgk la die..syiok jer...lps tgk dikir barat citrawarna mega tu... xcited sungguh² la die..almaklum la...die kn org kelantan.. mesti la die suke..
dikir barat di buat pade malam tu..:)

dan akhir sekali mesti pertunjukan bunga api yang sgt gah itu... WAHhhhh..!! Syiok Abes..!!! 

Nota berjalan : maaf di atas kekurangan sumber gamba.. next event aku xlupe utk amik kamera aku ok..:p

5/21/2010

Lelaki Muda Boros...!!

Salam rakan² sume..
aku baru balik dari kelas Managing Your Personal Finance.. huhu care² nk manage kewangan korg la..hurrmm kelas ni menarik..xboring mcm kelas² yg laen..
abes jer kelas ktorg di sajikan game..Millionaire.... hihihi korg penah men x.?? ala same jer ngn saidina.. haha..time aku men tu mmg mate ni nmpak duit jer..kikiki dan ade plak pemanangnyer..!! yeay...dah pasti la aku org nyer..haha..

eh..eh..panjang plak pembuka kate..huhu balik pade topik asal..lam kelas tu ade la bg artikel nih..tajuk nyer.. Lelaki Muda Boros..huhu so aku pon nk taw la kebenaran nye.. BETUL ker..?? huhu korang nak bace ker.?? hihi meh ni aku copy paste jap... :)

KUALA LUMPUR 9 Mei – Wanita sering dikaitkan dengan hobi ‘membuang duit’ iaitu membeli-belah, namun hakikatnya lelaki muda merupakan golongan yang paling ramai dibelenggu hutang kerana kegagalan menguruskan kewangan.

Golongan itu mula mengumpul hutang sejak awal bekerja dan apabila berumah tangga, hutang semakin menimbun sehingga gagal dibayar menyebabkan mereka terpaksa mendapatkan khidmat Agensi Kaunseling dan Pengurusan Kredit (AKPK) untuk keluar daripada masalah itu.
Menurut statistik yang dikeluarkan AKPK, dari 2007 hingga Februari 2010, seramai 25,107 atau 69 peratus daripada 36,547 pelanggan perkhidmatan pengurusan kredit di agensi itu adalah lelaki.

Lelaki berusia 30 hingga 40 tahun merupakan golongan yang paling tinggi iaitu 44.6 peratus atau 16,286 orang mendapatkan khidmat itu bagi melangsaikan hutang masing-masing diikuti 14,622 orang golongan berusia lebih 40 tahun (40 peratus) dan 5,639 orang golongan berusia antara 20 hingga 30 tahun (15.4 peratus).


Golongan yang berkahwin paling ramai mendapatkan khidmat itu iaitu 28,068 orang (76.8 peratus) diikuti bujang seramai 6,260 orang (17.1 peratus) dan bercerai seramai 1,508 orang (4.1 peratus) sementara kematian pasangan seramai 711 orang (dua peratus).
Menurut statistik itu, masing-masing 25 peratus punca golongan tersebut tidak mampu membayar balik pinjaman adalah disebabkan kegagalan merancang kewangan sejak mula bekerja dan perbelanjaan perubatan yang tinggi.

Penyumbang ketiga terbesar pula ialah penggunaan kad kredit di luar kawalan iaitu sebanyak 17 peratus diikuti gagal dalam perniagaan dan hilang pekerjaan iaitu masing-masing 12 peratus.
Faktor lain ialah kematian ketua keluarga (dua peratus) diikuti kegagalan dalam pelaburan (satu peratus) dan lain-lain (enam peratus).

petikan di ambik dari Utusan Malaysia Online.. 

So...ape pendapat korg..?? Btl ker..?? huhu aku pon nk taw jugak dari segi ape lelaki muda tu boros..sllu org akan ckp pompuan yg boros..huhu ntah la..aku pon xreti nk ckp mcm ne.. :)

5/20/2010

5 Bulan lagi

salam sume bloggers...

aku tak tau nak citer pasal ape ari nih..tapi tadi sok jalan² dalam blog sendiri...haihhh... pastu terbenti kt satu ruang tu..

Our Journey..hukhuk de lagi 6 bulan 1 ari..so aku saje singkt kkn 5 bulan jer lagi tinggal..hurrmm

xcited mmg tak terkira la xcitednye..tapi... sedey tetap ada..huhu

tapi dah sedia ke aku? huhu selame 2 thn lebih aku kenal ngn die aku btl² dah bersedia ke..??? haishhh tu la yg sume org akan tny kt diri sendiri malah org akan tny pada aku jugak..huhuhu n aku yakin n insyaallah aku btl² da sedia... huhu
takut lerrrrrr....

tapi de yg xsedia lagik...huhu barang² hoho.. satu per xbeli lagik...baju xbuat lagik... nak servey pon xservey² lagik...hukhuk :(
duit dgr mcm xcukup ag..uwaaaaaaa :((

btl² rase nak nanges biler pk² balik... nak kawen ni mmg ssh eh... tapi biler da selesai segale nyer.. lega rase..huhu tapi masalahnyer aku ni..selesai pon belum lagi.. sume org da desak macam² da..lagi² kakak ngn mama..

akak aku tu mmg.. mentang² die da setel awal² so die bley la dok push² aku.. huhu maw nanges jer rase kadang²..

sometime rase cam aku jer yg bersungguh² nk kawen nih..huhu die..taw nk kumpul duit jer..huhu mane ley cam tu..kene la same² hukhuk..geram la plak rase ngn die.. cam xbersemangat jer..huhuhu

hmmm.. k la kawan² xreti nk luahkan mcm ne dah..

bye...

KONTES AKU . MUNCUNG & GEDIK

Muncung n Gedik mmg da da jadi simbolik aku lau aku begambo...jadi xssh la utk mencari gambo tang muncung macam itik + gedik tu..kuikui...
ok² aku jumpe contez ni..so aku nk join la dengan bangga nyer..:D aku jumpe kontez ni mase tgh jalan² so jumpe la blog cik yani so dgn bersesar hati saye nk join kontez nih...



Ni adalah syarat² yg die bagi :) :
  1. menjadi followes tegar missyaniabdullah.blogspot.com -- yeay suda tegar :)
  2. mesti pix single...capel² direject sama skali.. -- Yup pix Single + edit
  3. dalam pix tu mesti muncungkan mulut..hehehe...xkisahla cam ner pun ..nak herotkan mulut pun boleh haih...( trend budak2 skung muncung mulut bila bergamba ..kemain lagi ) -- Komfem dah muncung tu..:)
  4. anda perlu komen kenapa anda suka pic itu oke -- okeyh da
  5. korang kena letakkan pic korang yng kiut miut ( mulut muncung oke ) dalam blog korang then sertakan skali ngan link belog missyani ni oke.. --Oke
  6. korang kena copy gamba kontes ni & letakkan pic kontes ni di side bar belog korang -- Oke
  7. sekiranya korang berminat korang leh komen di bawah entry ini oke..no need to komen kat shoutbox..susah...letakkan skali url belog korang.. -- Oke
  8. kontes ini bermula 13/05/2010 until 26/05/2010. -- 20/05/2010 lagi 6 ari...
  9. terbuka kepada semua

Dan gamba yang aku petaruhkan adalah.......


Yeay...!!! ini la die muncung itik di mane².. saye suke gamba ni sbb saye nampak gedik..huisshhh.. saye mmg suke la gamba ni... akekekeke

Gud luck niena..yeay..!!! :)


5/18/2010

CUP CAKES...!!!

Salam kawan² blog ku...

 


Korang suke makan cup cake x..?? ala yang comey² tu.. :)
Actually kawan aku baru memulakan perniagaan nyer sebagai pembuat cup cakes yg sgt comel dan sedap... n kebetulan blog die baru siap - CUP CAKES

Ikutkan sume org akan ckp cup cakes ni same jer rase nyer..
uissshhh idok la gitu.. aku baru dapat rase cup cake tu smlm hurrrmmm sedap..menikmati sehingga menjilat jari.. bak kate Datuk K hihihi

tapi kesimpulan nyer cup cake nih..mmg sdp.manis nye mmg menepati citerase aku...n harga nye berpatutan la...:)

so kawan² jom la ramai² membeli cup cakes kawan aku nih... :)

Xsehat

salam sume bloggers...huihhh... laaaaa...



nape la antibodi aku ni lemah sgt...isk²..

Smlm satu ari bersin n batuk jer...hukhuk

achummmm...+ uhuk..uhuk... + pagi² bdn sengal² mcm tuan die da... = xsehat la tuh...

da aku tido sampi mate ari atas kepale..amik ko masuk gak opis..tgh ari tu...
selambe bodo jer kn..kikiki bese la tu.. opis ni da mcm opis sendirk da..:p

k la byeeee..

5/17/2010

BOsan..!!

Salam bloggers sume...

huh...nape ari ni perasaan aku sgt la bosan.. sgt la malas..n sgt la nk marah org..haishhh..!!!!

nape perasaan ni perlu ader eh..tulun²!!!!!

Aku bosann !!!!!

Tag dari myra...

Salam sume bloggers... ari ni aku saje test2 bkk blog pakai lappy caney..:) aleh2 bkk nmpk plak cik myra ni ha..soh jawab tag die bg.. 1st tyme nih.. :p nebes akk nak jawab myra..wakakaka :)

ok akk jawab eh.. :)


1) apa yang anda akan buat bila anda dapat tahu member anda tikam belakang anda??
- ngeeee..bemci² aku xmo kawan ngn die da.. !!!!!

2)6 orang dihati anda?
1. Allah - Yg Maha Esa
2. Mama,arwah ayah n kak lang, kakak, ateh, along, angah, kak ana, auni, aina, danish, fadlin..:)
3. The only one... Muhammad Amran Ismail 4-eva.. My Love.. Belong to me..hikhik My future husband.. <3<3<3
4. My beshpren.........
5. Kawan² yg sengal....
6. Kawan² blog...:)


3)anda rasa anda comel?
- Wahhhh...mesti la comel...kuikui

4) sing LE or taken?
- TAKEN..!!!

5) blog yang anda suke?
- sume sukep... yeay..!!!

6)adakah bilik anda kemas setiap hari?
- hohoho...tentu la x.!!

7)lagu terakhir yang anda dengar?
- Yakinlah aku menjemputmu....:)

8)last teks mesej?
- hehe..msk 2 xgaring ag..haha ok² jom tdo... :)

9)last phone call?
- Muhammad Amran Ismail..:) hanye die di phone ku...:p

10)hari terakhir anda menangis?
- wahhhh..mesti la xigt..da lame xnanges nih.. alhamdulillah xde masalah yg menguris mate tuk mengalir kn air mate..:p

11)5 warna kegemaran anda?
1. Putih
2. Merah
3. Hitam
4. Coklat
5. Biru

12)orang terakhir anda berYM?
- Lame xon YM...skype aci x..?? Chat gak kn..:p group conversation with - tinot, ric, kak nurul, yati -huh sume sengal² blake..:D

13) game paling anda suka?
1. Tiki resort
2. Hotel city
3. Towner

14)adakah anda peminat MRC??
- MRC atau MiRC?? huhu same je lah..owhhh lame xjoin..lala

15)apa perasaan anda menjawab TAG ini?
- hurrmm..cam blurr jer.. :p

16)anda rasa TAG ni best?
- ok la..layan...

Wahhh kene tag kawan²...
Jom kite pakse dorg..lalalalalala
 

5/14/2010

Contest SUNYUMAN PALING MENAWAN...

Salam semua bloggers..:)

ari ni xtaw nk buat ape..lepak² jap..tetibe buat blogwalking p usha blog chentazetty  ngah wat contest.. tetibe rase nk join.. ok maw join... :)

ok ini syarat² contest..!!!

1:contest nie terbuka tuk semua peringkat umur. (Umo 24 thn hihi)
2:1 gambar je( GAMBAR ANDA)...sape masukkan lebih2 otomatik akan di rejek oleh ai...*hahhahahha gelak jaat* (Da masuk da gamba sorg²)
3:gambar mestilah senyum yang memang ikhlas.....senyum lebar 2 da max... =) (Lebor abis da senyum tu :) )
4:gambar BERSEORANGAN..... (kalau atok nenek nk join tgu next contest k) (mmg gambo sorg jer xde org laen da kt c2..:) )
5:mestilah menjadi follower miss chentazetty (Da follow da..:) )
6:sediakan entri khas contest ini dalam blog u all n link kan kepada ai... (Entry Khas untk contest nih :) )
7:senangkan????? jgn lupe tag kan kawan2 anda minimum 4org...


Tarraaa...!! ni la senyuman aku yg paling lebar.. menawan x..?? :)
aku suke senyum.. sebab senyuman itu sedekah.. 
so mari la kite senyum bersame².. :)

kawan² yg kene tag adalah:
1) myra
2) umie
3) Yani
4) nana

korang kena la buat contest pasal nih yer...maceh sume :)



to cik chentazetty...thanks adekan contest nih..saye mencuba nasib..:)..


5/13/2010

Akhir nyer....

Salam semua bloggers....

sowi la ptg² baru nk update..ari nih BZ sket la...keje banyak plak.. pastu sibuk tkr layout...n akhirnya berjaya..yesh..!!!!

aku rase yg ni lagi kemas la dari yg sblm nih btl x rakan²..?? hihihi

sile la bg comment sket pasal layout baru nih...
maceh byk² eh...:)

5/12/2010

Bedebar...dup dap dup dap..:)

Salam semua...haii da nk mlm ni niena xreti² nk balik umah ker..?? isk²..

Alamak...blog aku membebel kat aku la..hihihi :)

actually nk minx pertolongan dari bolggers sume.. lagi 6 bulan jer.. 1 aper pon aku xbuat persiapan lagi..sekarng ni tgh servey nk cari tmept buat baju yg murah² hope ader la sesape ley tolong eh..

lagi satu nk mencari butik yg menyewa baju jer..yg laen da sng da..de sponser.. :)

So pade sesape ade kenalan atau ade terdgr pasal butik² yg murah² la kot baju nyer..ley la tglkan kt comment eh..lagi satu..kot² sape² yang taw ade tailor yg ley wat baju nikah yg ok n boleh save bajet..tinggalkan la kt comment..ley la jugak kite diskusi² :)..

Terima kaseh sume... <3<3<3<3

Cinta 3 Segi..!!

Salam to all bloggersss..!!!

huh tajuk tu pon da buat aku riso da..pe kene mengene cinta 3 segi ngn story aku ari nih..?? hiihih..mai² sume aku maw citer 1 story...jeng..jeng..jeng..!!!


TERJEBAK...!!!!

ngeeee...anda terjebak ke kawan² ngn cinta 3 segi nih..huh aku harap tidak la yer..!!
ok la aku nk citer nih..baru² aku de la sorg kawan ni..si A(pompuan), die ni cukup la ganas nyer..tapi dalam ati ade taman..hihi :)..die ni single mingle lagi la..

nak di jadikan cite ktorg baru balik dari kusus petama.. so tentu² ramai yg nk kenal ngn A..almaklum la cantek tapi ganas. :).. de la si B (lelaki) memalam anta msg kt A..ckp nk knl la..n de la 2-3 kali dorg da kuar same.. dan seperti biase la.. B ni kan lelaki..confirm la nk rahsiakan status nye..TUNANG org..huhuhu
de la dekat 2 bulan lebey kwan..A ckp ade mula rase yg gitu² ngn B..aku ckp sabo la dulu jgn gopoh² kite bkn knal sgt pon ngn B ni..
"ko kwn bese² je dulu..xpayah nk tgkap² feel nih.." aku kate gitu la..
then A ckp ok..mmg ok pon A xde lyn sgt nk feel² nih.. 
de la satu ari tu..ktorg kene g kusus lagi.. B pon kene g gak.. kusus lebey kurang same jer.. kene plak 1 tmpt..1 kls plak ngn ktorg.. kene plak.. B ni dtg ngn tunang nye..huh.. mase tu ktorg xtaw lagi.. kene plak A dpt satu bilik ngn C..

cite nye mcm ni.. ktorg kbtln tgh rehat la mase tu.. ktorg borak ngn C(tunang si B) ktorg tny 1 tmpt ngn B ke? C pon jwb la..

"ha'ah 1 tmpt keje ngn B" C kate gitu
"oo..ye ke.. nape xmkn ngn B" A plak tny..
C jwb " isk biar je la die..die nk mkn ngn kawan² die..lagi pon B tu tunang C, xmo la nnt org ckp asyik berkepit jer"

aku ngn A pandang antara satu sama lain.. A tanye lagi,
"la tunang C ke..hihih bile nk kawen nye".....

mase kt dalam bilik plak A sllu nmpk C borak² tepon igt kn borak ngn B..rupe² nye x..sbb kuat je C ckp..
"C da xde pape da ngn B..B bkn boipren C da..nnt C bwk boipren baru C eh.. "

Owh apekah..!!!!
 
..........
sepanjang kusus tu A buat xtaw je ngn B...huh B tu penipu rupe² nye.. kami kawan² menghasut plak..saje tambah rempah kasi pedas lagi :)

abis je kusus tu ktorg rapat la ngn C..ngn B ktorg wat xtaw jer..

n sampai la satu ari..A da marah B da..ckp kenape tipu mcm²..?? B wat xtaw jer..xreti nk ckp mcm ne..buat muka kantoi je la.. sampai satu tahap A ckp.. jgn kaco die da...tapi hakikat nye x..A terima semula jadi kawan..tapi fullstop kawan shaja xlebey..n dorg xkuar same da..

Tapi tu kejap jer...kantoi la ngn si C ni..C tepon A..tny elok² C ckp nk pts tunang A jage la B elok²..sampi mcm tu skali... 
aleh² A plak yg kene..sedangkan die da lame tarik diri..tapi B yg still nk kawan ngn A..A ckp la..mcm²..

sampai la satu mlm C ngn B ckp ngn jumpe A..A ckp ok jer.. tapi xjadi plak nk jumpe..A ckp kt aku dorg kt umah family B da nk setel kn kate nye..mcm tu la.. A mmg xcmpur tgn lgsung da..A da xde ati nk kawan ngn dedua tu da..mls nk care..

tetibe pepagi bute tu A dpt SMS carut² la..sumpah seranah la dari C..A tekejut la..C salahkan A ckp sume salah A sbb C & B gado²..iskkk..A mule la ngamuk²..dorg balas membalas SMS..ckp sume kasar²..taw² je la A n..bile ganas nye dtg..mmg xley nk sabo da.. C tu mmg ckp bkn² la pasal si A ni..

yg B jadi mcm tunggul jer..dok senyap..sonok agaknye die..pompuan gado pasal die.. isk B tu pon satu de tunang xmo jage..sibuk cari org laen..siap rahsiakan status sendiri..

A mmg da muktamad..mmg xkn campur tgn da..ape kptsn nye tetap aku sndiri pon xtaw..hihi...

haihh..ape la salah A kn..cian plak aku tgk die..serabut ngn masalh org laen..C palk asyik nk salah kn A...B plak baget cam bgs..konon lepas pts tunang die bley back-up ngn A...haiyaaa..!!! ape igt A tu brg mainan ke..?? hhoho cian kawan aku taw..B ngn C tu mmg la..mmg elok sgt besarm..sorg suke tuduh² yg sorg lagi wat bodo jer..aiyakk..

aku plak yg hemo²...

tapak kaki: hope sume nih setel ngn cepat la yer..!!






5/11/2010

dpt award..yeay..!!!!



Hari ini dalam sejarah..aku dpt award...!!! yeay..!!!

thanks 2 suffer8zine kerana telah memberi saye award ini..yippie... :)

Apakah korang akan menolong lelaki ini??

Salam blogger..
tetibe lam FB kawan aku buat status yg kene la bg pendapatkan...aku plak yg terase panasnye suasane dalam comment tu...geram btl aku..aku pon nk taw gak pe yg korg rase..

Apekah pendapt korang kalu de org nk MINTK TLG mgunakan kad kredit anda tp beliau meminta tlg ngan cara mengeluarkan kate2 kesat spt 'bitch' dan mengarahkan anda utk membyr utang itu spy die bley wat next transaction???kalu tak dpt wat transaction..siap ugut tak nk byr utang..perrgghhh..Aku nk tau r...sape yg sgup tolong lelaki cmni???

antare comment yg da dpt..

sila la click utk paparan yg clear..:)

Dah dirisik ker..?? mane entry pasal tu xde pon..??


Salam semua blogger..!!!

kenape tajuk mcm tu..?? haishh... nk di jadikan cerita..last week aku berblogwalking la..lame xjalan²..p la kt blog yani ni ha..(link) sekali terpandang la tajuk hari merisik...wahhh siap la aku komen.. ckp la time aku dirisik tu pon mak nye nk sarung jugak..
sekali...die balas..buat ayat terkejut... huhu
ni la ayat nyer...

nina:owh kamu pon sudah dirisik eh..mane cerita kat blog nye??aiiyaaa



huhuhu.... kenagan betul la citer hari dirisik nih...


nak la di jadi kn citer okey.. tanggal 1 august 2009 aku di risik oleh kuarge sblh kelantan la kn..(op coz la klntn..laki aku org klntn)


ikut perancangan awal nyer soh mak nyer bawak cincin risik jer utk diserahkan kt aku.. ari tu bersungguh² la aku yang masak dari mula sampai abes..kakak tolong pe yg patut jer..


sampai² jer pihak lelaki..hurrmm de plak die bawak antaran 3 dulang..mama da gelabah..ati da xbest..org bg antaran kn..xkn xbalas kot..huhu


so mama snyap dulu mase tu..dok diskas² punye diskas.. (aku xtaw pe citer pon sibuk sdia kn makan)..


sampai satu part..aku tgh bawak dulang mase tu nk anta pemanis mulut kat tetamu.. mama panggil aku soh duduk cakap nk sarung cincin...


ngeeeeeee.. aku pon cam org bodo jer duduk sarung cincin...da abes..terus dorg ckp aku da betunang..hohoho... pastu terang² mak aku ckp..iskkk blm tunang lagi.. ni risik jer.. tunang ade majlis nyer nnt...ni soh sarung cincin sbb nak ade tande kn..itu jer..:)



aku yang blurr..bertambah blurr...huhuhu ape yg jadi nih..tunang ker..?? gambo pon aper tarak...ayooyoyoyo..!!! ni sah² kes slah fhm pihak lelaki..lalala.. (saje je nk salah kan org gak..) bateri kamera abis..so xde la gambo nyer.....

kesimpulan itu sbb la xde entry pasal dirisik itu hari..hikhik..:)


*raye pose raye ke-2 nnt aku akan rasemi jadi tunang nyer..ader majlis nyer nnt..sabo la yer..menanti..pastu tarikh pon da di tetap kn..raye aji nnt..hikhik

5/05/2010

Apa yang korang lakukan dulu biler sampi kt opis..??

Salam 1 Malaysia sume..!!!!

ari ni aku nak story pasal kegilaan aku sekarang.. :)

tapi 1st skali aku nk tny ngn korang² sume.. hoho ye la korg yg tgh berblog walking tu la la yg tgh bace post nih..sape ag.. huhu

korang selalu sampai opis awal² pagi tu wat per dulu..??
1) FB
2)Bekfast
3)Cek email dulu ka?? (Rajin nye korang)
4)Gossip (sllu gegurl kan..huhu) 
5)Masuk bilik air... :)

Korang rase yg mane korang akan lakukan sebaik masuk opis.?? hikhik

korg tanye aku ker?? hihihi mesti la aku akan jawab..masuk² opis pepagi tu (tu pon lau sampi pagi la) aku on PC lu..pastu mende pertame aku wat bkk FB..hahaha
ari²...tertalu taksub plak aku rase.huhu  (walaupon kenyataan)

aku lepas bukak FB tu..aku akan melayan games² yg aku aktif dulu..korang rase game ape yer?? hihihi 

Hotel city....
warrgghhh masih belum berkembang dgn maju... mai² add.. hihihi

Tiki Resort..
Org len da beli resort baru da..aku masih merangkak daa..huhu add la aku.. :)

Towner..
Yang ni baru jer lagi terjebak..:) masih memerlukan jiran yg ramai..add la yer :)

hehehe..tu la die..3 games utama aku..yg menjadi kegilaan aku skng nih..sapruh hari yg pagi tu..aku menghabiskan dgn 3 game nih :)..lps siap 3 ni baru la wat kije..lalalala
teruk btl kn :)

ok itu jer maw citer..
jgn lupe kasi feedback ok :)

 

Keje melambak...

Salam 1 Malaysia utk sume...warrgghh keje aku melambak..hukhukhuk per maw jadi..keje melambak sampai meje pon bersepah²..isk²!!! pe nk jadi la kn..hihi

Jom mai ramai² tgk meja keje aku yg bersepah nih..saje nk show off.. :p

Opsss..!!! sgt bersepah hukhuk tunggu la nnt 
aku kemas biler keje sume da setel... ngeeee


..::OuR JouRneY::..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers